Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Intel leggyorsabb processzora

Laptop

Az Intel leggyorsabb processzora

Megjelent a Core i7, hivatalosan is megkezdve ezzel a Core 2-esek nyugdíjazását.

A Core i7 processzor a Nehalem processzorok családjának első tagja. Segítségével akár 40 százalékkal gyorsíthatók a videószerkesztések, a játékok (3DMark Vantage CPU és az AI teszteken mért eredmények szerint) és más internetes és számítógépes tevékenységek, anélkül, hogy nőne az energiafogyasztás. Teljesítményéről érdemes megjegyezni, hogy 117 pontos rekordot ért el a SEPCint_base_rate2006 teszten (ez az első alkalom, hogy egy processzor meghaladta a 100 pontos eredményt).

Az on-die teljesítményszabályozási egység és az Intel 45 nanométeres, magas k együtthatós gyártástechnológián alapuló „power gate” tranzisztorának segítségével a Turbo Boost automatikusan állítja be egy vagy több mag órajelét az egy- vagy többszálas alkalmazásokhoz. A Core i7 az Intel legújabb energiatakarékossági technológiáival is rendelkezik, ezzel lehetővé téve, hogy az asztali számítógépek is a korábban csak az Intel alapú notebookokra jellemző módon térjenek át alvó üzemmódba.

A Core i7 processzor több mint kétszeresére növeli a memória-sávszélességet a korábbi Intel „Extreme” platformokhoz képest, ami felgyorsítja a bitek és bájtok ki- és beáramlását az Intel Quickpath technológiának köszönhetően. A Hyper-Threading technológia pedig lehetővé teszi, hogy egyszerre több szál dolgozzon, így a processzor hatékonyan tud két dolgot végezni egyidejűleg. Ennek eredményeként a Core i7 négymagos processzor 8-szálas teljesítményt biztosít.

Az Intel Core i7 processzor és az Intel X58 Express lapkakészletre épülő Intel Desktop Board DX58SO Extreme sorozat már több számítógépes gyártónál elérhető online és a boltokban is, míg a dobozos termékek már kaphatóak az online értékesítési csatornákon.

A Core i7 processzor az Intel Nehalem mikroarchitektúra családjának első tagja, melyek közül a szerverek és a mobil termékek később kerülnek gyártásra. Az új három asztali chip mindegyike 8 megabájtos level-3 gyorsítótárral (memory reservoir), és három csatorna DDR3-1066 memóriatámogatással rendelkezik. Érdekesség, hogy az Extreme Edition változatban nincs órajelkorlátozás.

Korábbi cikkünk a processzorról itt olvaható.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés