Connect with us

Hirdetés

technokrata

Windows 7 notebookon

Laptop

Windows 7 notebookon

Hogyan fut a Microsoft még ki sem adott operációs rendszere laptopokon?

A múlt héten demózta a Microsoft, mit is fog tudni következő generációs asztali operációs rendszere, a Windows 7 (a témáról bővebben itt). Steve Sinofsky, a Windows és Windows Live csoport vezető alelnöke akkor azt közölte a nyilvánossággal, hogy az új OS nagyobb teljesítményű lesz, mint a Vista – ez utóbbinál gyengébb hardvereken is megfelelően fog működni. Bemutatója szerint egy 1 GHz-es processzorral bíró, 1 GB memóriával szerelt masinán bootolás után még a RAM fele rendelkezésre állt.

Azon szerencsések közül, akik már hozzájutottak a pre-béta változathoz, néhányan úgy döntötték, próbára teszi a Microsoftot. A Laptopmag blogoldal ezért feltelepítette a Windows 7 korai változatát az Asus egyik Eee PC-jére – az 1000H változat 10 colos LCD-vel, 1,6 GHz-es Intel Atom processzorral és 1 GB RAM-mal rendelkezik. Így nagyjából képet alkothattak arról, hogy miként teljesít majd az új operációs rendszer egy hardveres erőforrások tekintetében – mai szemmel – szegényesnek mondható környezetben.

A teszt eredménye szerint többnyire megfelelően teljesített a Windows 7 (igaz, ehhez az Asus-tól kellett letölteni néhány Windows XP-s drivert). A bootolási folyamat kicsit lassú volt: 58 másodpercet vett igénybe, míg az alapértelmezett operációs rendszerrel „csak” 40 másodpercre volt szüksége. Beöltődése után 485 MB-nyi memóriát foglalt el, vagyis a telepített RAM fele valóban szabad maradt az OS felállása után. Ugyanakkor a grafikus megjelenítés nem volt tökéletes: a 720p-s videók lejátszásával és a Skype-on keresztüli videokonferenciás hívásokkal akadt némi gond, de nem szabad elfelejteni, hogy a teszt az operációs rendszer egy korai változatával készült.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés