Connect with us

Hirdetés

technokrata

Rémhírterjesztés hardverfronton

Laptop

Rémhírterjesztés hardverfronton

Valótlanságokat állított a volt alkalmazott.

Tegnap írtunk arról, hogy a Diamond Multimedia több ezernyi videokártyát engedett forgalomba, amelyről kiderült, hogy hardverhibás. Időközben azonban kiderült, hogy szó sincsen ilyen nagyságrendről: a vállalat közlése értelmében hamis információ kapott figyelmet, melyet egyik korábbi alkalmazottjuk terjesztett.

Bruce Zaman, a Diamond egyik szóvivője szerint mindössze 188, Ati Radeon 3800-as sorozatba tartozó grafikus vezérlőről derült ki valójában, hogy hardverhibás – nem pedig több (tíz)ezer, ahogyan arról korábban szóltak a híradások. Zaman elismerte a nem megfelelő ellenállások jelentette problémát, azonban nem szólt a hibás, gyenge minőségű forrasztásokról. Emellett az sem derült ki, hogy mi alapján tudják a valóban rossz hardverelemeket megvásárolt felhasználók beazonosítani, hogy hibás videokártyával rendelkeznek.

A Diamond Multimedia egyébként legtöbb riválisához hasonlóan nem rendelkezik saját gyártókapacitással, termékeit olyan cégektől veszi, mint a Sapphire Technologies (majd saját márkaneve alatt hozza forgalomba). Mint kiderült, a Diamond grafikus kártyáinak designja egy kicsit eltér a referenciaként megadottól, az azonban nem világos, hogy ezt a változtatást a cég vagy a gyártó vállalat(ok) eszközölték rajta, és egyelőre az sem, hogy ennek köze van-e a hardverhibákhoz.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés