Connect with us

Hirdetés

technokrata

A számítástechnika újabb ikonikus alakja tűnik el?

Laptop

A számítástechnika újabb ikonikus alakja tűnik el?

Először felvásárolták, most pedig megszüntetnék…


Kezdjünk mindjárt egy képpel, az úgyis többet mond ezer szónál. A fenti noteszgépek Voodoo Envy márkanév alatt kerültek forgalomba – a Voodoo éveken keresztül tartó függetlensége alatt extrém teljesítményű (és néha extrém kivitelű) PC-ivel hívta fel magára a figyelmet. (A fogyasztás kivételével) kompromisszummentes számítógépei ugyan vastag pénztárcát igényeltek, de cserébe olyan álomgépet kapott a felhasználó, amihez még egy év múlva sem kellett hozzányúlni, mégis tökéletesen megbirkózott a legújabb játékokkal is.

Úgy tűnt, hogy a két évvel ezelőtti jelentős változás ellenére tudja tartani az irányvonalat a Voodoo PC – 2006-ban ugyanis az őt felvásárló Hewlett-Packard kimondva-kimondatlanul is letette a voksát amellett, hogy szükség van extrém PC-kre. Nemrég azonban szárnyra kaptak olyan hírek, miszerint a HP jelentős átszervezésnek vetné alá a márkát, már ha egyáltalán megtartja. A hír megdöbbentő, hiszen alig néhány hónapja jelentette be az amerikai gyártó, hogy eladásait kiterjesztené az európai és ázsiai kontinensekre is.

Az átszervezés hírét még hétfőn szivárogtatta ki a Techgage, mely oldal belső, az eseményekhez közel álló forrásokra hivatkozott. A site szerint számos, a részleghez tartozó embernek tervez felmondani a HP, és ami még rosszabb hír, hogy állítólag számos termék visszaszállítását kezdte meg beszállítói felé a vállalat. Pedig ha egy PC-s szegmens valahol igazán profitábilis lehet, akkor az az extrém teljesítményű számítógépek területe: aki ilyen masinát vásárol, általában nem az árcédulát nézi. Ebből következően nehezen hihető, hogy a Hewlett-Packard számára veszteséget termelt volna a Voodoo PC, és még ha ez a szerencsétlen eset is állt volna fenn, az innen származó bevételek a cég teljes bevételét nézve meglehetősen kis százalékot jelentenek.

„A létező erőforrások jobb kihasználtságának tervén dolgozik a HP, hogy ezáltal a Voodoo termékek gyorsabban léphessenek a piacra, és még elérhetőbbé válhassanak a felhasználók számára. Biztosíthatok mindenkit: a Voodoo alkalmazottai továbbra is azon fognak dolgozni, hogy a márkatermékek továbbfejlődjenek.” – nyilatkozta a Gizmodo-nak Rahul Sood, a Voodoo PC alapítója nemrég. Biztos információ tehát még nincs.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés