Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mennyire lesz gyors a következő Windows?

Laptop

Mennyire lesz gyors a következő Windows?

Bootolás rekordtempóval.

„Ha van isten”, akkor nem az Internet Explorer 8 bétájánál tapasztalt állapotok uralkodnak majd el a Windows 7 esetében. Azt már korábban is hangsúlyozta a Microsoft, hogy a következő generációs operációs rendszer esetében nagy hangsúlyt fektetnek a teljesítményre (a kompatibilitás mellett) – például a 2009-2010-ben megjelenő OS ugyanazzal a hardverkövetelménnyel áll majd a felhasználó elé, mint a sokat szidott Windows Vista. Addigra azonban a hardverek jóval magasabb teljesítményszinten állnak majd, mint 2006 végén.

A múlt héten Michael Fortin, a Windows 7 Core Operating System csoportjának egyik csapatát vezető programozója egy blogban részletezte, mit is értenek teljesítménynövelés alatt. Az egyik ilyen fejlesztés révén a mostanihoz képest jelentően lerövidülne a boot-idő: a fejlesztők reményei szerint a legtöbb rendszeren 15 másodperc alatt tudnak maradni (napjainkban ez valahol 30-60 másodperc között van). Ezt úgy érik el, hogy az indításkor futtatandó taskokat hatékonyabbra tervezik (alacsonyabb CPU, memória és memóriaigény), illetve nagymértékben párhuzamosítják őket. Ezeket számát meg is nyirbálják (Fortin „drámai csökkenésről” írt), így értelemszerűen kevesebb töltögetésre lehet számítani. „Nézőpontunk egyszerű: ha egy szolgáltatás nem feltétlenül szükséges, akkor nem szabad elindulnia [a boot során].” – fejtegette a programozó.

Megjegyzendő ugyanakkor, hogy a Vista megjelenése előtt is hasonlót ígért Redmond, ennek ellenére nem gyorsult a Windows XP-hez képest az operációs rendszer felállási ideje. Meglátjuk.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés