Connect with us

Hirdetés

technokrata

A legmegbízhatóbb laptopok

Laptop

A legmegbízhatóbb laptopok

Angol felmérés.

Az Egyesült Királyságban Which? néven ismert fogyasztóvédelmi szervezet rangsorolta a szigetországban forgalmazott laptopokat. A hordozható számítógépek sorrendjének felállításához azokat az adatokat vették figyelembe, amelyek a berendezések meghibásodási gyakoriságára utaltak, azaz, hogy az egyes gyártók laptopjait milyen arányban kellett javítani.

A megbízhatósági rangsorból kiderül, hogy száz termékből mindösszesen hét alkalommal hibásodott meg Sony és Toshiba laptop. Az Apple gépei a Which? szerint már kevésbé megbízhatóak. A legnagyobb gyártók közül a Sony és a Toshiba végzett a lista élén 93%-os eredménnyel, ami azt jelenti, hogy a száz értékesített hordozható számítógépből összesen hét darab esetében volt szükség a javításra. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Fujitsu Siemens állhatott 91%-os eredménnyel, míg holtversenyben 87%-kal az Apple és a Dell következik a listán.

A vásárlók megelégedettségét figyelembe véve azonban érdekes eredmény született, mivel 93%-kal az Apple került az élre. A legmegbízhatóbbnak könyvelt Sony 77%-kal követi a rangsorban, míg a Toshiba 76%-kal, a Dell 72%-kal, a HP 70%-kal, és az Acer 68%-kal zárja a sort.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés