Connect with us

Hirdetés

technokrata

Autó gázol át egy Asus notebookon – bemutatóvideó

Laptop

Autó gázol át egy Asus notebookon – bemutatóvideó

Ütés, por, folyadék, extrém hő – ezeknek mind ellenáll a masina.

Az elmúlt háromnegyed év gyakorlatilag az olcsó és kompakt laptopok bűvöletében telt – nagyítóval kellett keresni az olyan híreket, amelyekben végre nem ez a kategória szerepelt. Nos, ez most ilyen; habár az őrületet kiváltó Asus cég „keze” van a dologban. B51E típusjelzésű hordozható számítógépe ugyanis úgynevezett rugged noteszgép, vagyis olyan fizikai, környezeti viszonyoknak is ellenáll, amelyektől egy általános notebook már rég felmondta volna a szolgálatot.

Könnyű, ugyanakkor nagyon erős vázát a nem igazán olcsó magnéziumötvözetes kialakításának köszönheti. A mechanikai hatások elnyelése érdekében belülről gumidarabokkal van „kipárnázva” a ház, különösen, ami a sarkokat illeti. A külseje pedig speciális karcálló filmréteget kapott; és hasonló védelemben részesült az LCD képernyő is.

Az amerikai hadsereg által meghatározott teszteken is megfelelt a B51-es ezen változata. Például az előírt 75 centiméteres magasságból való leejtést minden működésbeli probléma nélkül képes elviselni. A mai trendekkel ellentétben ebben a masinában még mágneses adatrögzítési elven alapuló merevlemez található: az erőhatásokat egy szivacsszerű védelmi rendszerben lebegve igyekszik túlélni a winchester. Speciális folyadékelvezető kialakításának köszönhetően a billentyűzetet is „nyakon” lehet önteni egy pohár vízzel; az nem a készülék belseje felé fog eltávozni.

A technikai paraméterek már nem annyira érdekesek: egy T8300-as Core 2 Duo processzor dolgozik benne, és akár 4 GB-nyi DDR2 667 MHz-es memória zsúfolható bele. Integrált GMA X3100-as videokártyával rendelkezik, valamint akár 320 GB-nyi merevlemez-kapacitással. Felkészítették wireless környezetben való működésre is (802.11n), támogatja a Bluetooth 2.0-t, rendelkezik DVD-íróval és egy 1,3 MPX-es webkamerával. Nyolccellás akkumulátorával együtt 3,1 kilogramm, fizikai dimenziója pedig: 36,527×3,8 centiméter.

Sem az ára, sem a megjelenés nem ismert egyelőre.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés