Connect with us

Hirdetés

technokrata

Winchester helyett olcsó(bb) memóriát

Laptop

Winchester helyett olcsó(bb) memóriát

Az OCZ már elérhető áron kínál SSD háttértárolókat, ha le akarjuk cserélni a merevlemezt.

A memóriagyártásban érdekelt OCZ Technology Group a napokban jelentette be, hogy az úgynevezett solid-state drive-ok (SSD) új családját hozta létre. A széria jellemző tulajdonsága, hogy a korábbi modellekhez képest jóval alacsonyabb áron kerül forgalomba: legolcsóbb darabja 170 dollárért (nagyjából 26 ezer forintért) vehető meg az Egyesült Államokban, közölte Ryan Petersen, az OCZ vezérigazgatója.

A Core Series névre keresztelt sorozat 32, 64 és 128 GB-os kapacitású példányokból áll, és 120-143 MB/s-os olvasási, 80-93 MB/s-os írási sebességgel rendelkezik. Átlagos hozzáférési ideje mindössze 0,35 ms, ami azért szép eredmény, mert korábban csak a prémium osztályba sorolt OCZ SSD-k bírtak ilyen értékkel. És hogy eloszlassa azok félelmét, akik szerint hamar tönkremegy egy ilyen készülék, vagyis nem megbízható: a vállalat 1,5 millió órás MTBF-et adott meg termékeire (a mean time before failure a meghibásodásig eltelő átlagos időtartamot jelenti). Emellett két év garanciát ad a Core Series háttértároló eszközeire a gyártó.

És hogy mennyibe kerülnek a sorozat 2,5 colos méretű tagjai? Amint azt fent írtuk, a legolcsóbb 170 dollárért vehető meg, a dupla kapacitást nyújtó 260 dollárért, míg a 128 GB-os példány ára 480 dollár. Ez utóbbi átszámítva már 70 ezer forint felett van, ám még mindig igen jutányos ár, a fél-egy évvel ezelőtti viszonyokhoz hasonlítva.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés