Connect with us

Hirdetés

technokrata

Közel 40%-on a Firefox, egyeduralkodó a Windows

Laptop

Közel 40%-on a Firefox, egyeduralkodó a Windows

A második nagy felmérés a felhasználók alapvető szoftverhasználatáról.

Elkészült az idei évi második nagy felmérése a felhasználók alapvető szoftverhasználatáról. A kutatás az Adverticum AdServer hirdetés-kiszolgáló segítségével történt. A több mint három millió hazai felhasználónál a reklámmegjelenések segítségével mért adatokból kiderült, hogy mára a Firefox böngészőt használók száma majdnem eléri a 40%-ot, miközben a felhasználók 99 százaléka a Microsoft valamelyik operációs rendszerét használja.

A felhasználók közel egyharmada, 31,7 százaléka még a kevésbé biztonságos Internet Explorer 6.0-t használja, de már 29% a 7-es verzióra állt át. Weboldal tervezők, kampánykészítők számára fontos adatok, hogy a mérés alapján a számítógépek több mint felének 1024×768 pixeles felbontása van, és az ennél alacsonyabb felbontás aránya mindössze 6,3%.

Az Adverticum legutóbb 2 hónappal ezelőtt készített hasonló felmérést, így a trendeket is megfigyelhetjük. Ezek alapján elmondható, hogy Firefox részesedése jelentősen növekedett, és a felhasználók fokozatosan fejlesztik a számítógépparkot: növekednek a felbontások és egyre újabb programokat használunk.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés