Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megújult Fujitsu Siemens notebookok Magyarországon is

Laptop

Megújult Fujitsu Siemens notebookok Magyarországon is

Két évig tervezte új noteszgépeinek külsejét a Fujitsu Siemens.

Poros Gábor, a Fujitsu Siemens Computers Kft. ügyvezető igazgatója tegnap mutatta be az új formatervezésű és megújított technológiai alapokra helyezett lakossági notebookokat. A vállalat az új formanyelv kialakításakor Európa-szerte, így Magyarországon is megkérdezte a vásárlókat arról, hogy milyen változtatásokat látnának szívesen a notebookok kialakításában. A fejlesztők a magyar vevők véleményét éppúgy figyelembe vették, mint a kft. szakembereinek jelzéseit. Ezek közé tartoztak például a különböző csatlakozók elhelyezésével kapcsolatos, többször elhangzott javaslatok, amelyek végül az egész portfolióban megvalósított egységes elrendezésben tükröződtek vissza. Az ezen változtatási igényeket is kielégítő modellek közül az év végéig 50 új termék kerül piacra, és ezek döntő többsége Magyarországon is hozzáférhető lesz.

A vállalat kétéves komplex projekt keretében alkotta meg az új formatervet – tervezők, mérnökök, termékfelelősök és marketingszakemberek az ügyfelektől kapott visszajelzéseket figyelembe véve, közösen dolgozták ki a legjobb megoldásokat. Külső partnerként a Palo Alto-i, londoni és müncheni központtal működő nemzetközi formatervezési és innovációs tanácsadócég, az IDEO segítette a csapat munkáját. A koncepció előírja például, hogy az ember-gép interfész elemei – így például az elölről hozzáférhető port és kártyaolvasó, csakúgy mint az egér és az USB-memória – a PC-ktől a laptopokig, minden eszköznél a fekete színű részen helyezkedik el. A könnyen kezelhető és elérhető jellemzők már az alapszintű modelleknél is rendelkezésre állnak.

Az 1200 ügyfél bevonásával végzett átfogó Conjoint elemzés során a megkérdezettek többségének tetszett ez a „belülről induló külső formaterv”. A 45 fokos szögeket előíró, letisztult dizájn gondoskodik róla, hogy a felhasználó számára mind a gép, mind pedig a perifériák használata élvezetes legyen. A vezérlőgombok és a lapos billentyűzet könnyen kezelhetők, aAz alapértelmezett alkalmazásgombokkal pedig sokféle funkció (pl. a multimédia) gyorsan elérhető. Az eszközök technológiai elemei első ránézésre azonosíthatók.

Értékesítés
A Fujitsu Siemens Computers Kft., amely 2008 első negyedévében piacvezetőként 100 százalékkal növelte lakossági notebookjainak értékesítését a megelőző év azonos időszakához képest, kibővített szerviz szolgáltatásokat kínál áttervezett Amilo márkanevű termékeihez. A kft. az eddiginél is nagyobb felelősséget vállal a termékekért: az X és S sorozatú gépeire három év helyszínre szállítást magába foglaló garanciát biztosít a korábbi rövidebb szerviz garancia helyett.

Az értékesítéssel kapcsolatban Holler László elmondta, hogy a magyar piacra ma a közép és a felső kategóriás lakossági notebookok léptek be, a korábbinál igényesebb és tetszetősebb, alacsonyabb árfekvésű hordozható számítógépek karácsony előtt (várhatóan októberben) érkeznek. A Fujitsu Siemens Computers teljes, az új dizájn koncepció szerint megújított termékportfoliójának minden tagja, azaz a lakossági piacra szánt notebookok és PC-k mellett a professzionális hordozható, valamint az asztali számítógépek és a szerverek is hozzáférhetőek lesznek Magyarországon is, ha azokra valós fogyasztói igények jelentkeznek.

Az Amilo notebook áraival kapcsolatban elhangzott, hogy bár egy nemzetközi kutatás eredményei szerint a vevők az új típusú notebookokért akár 15 százalékkal magasabb árat is szívesen megadnának, a hazai végfelhasználói árak ilyen arányú növekedést nem fognak megközelíteni. Poros Gábor közlése szerint a noteszgépek induló ára kicsivel 200 ezer forint alatt lesz.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés