Connect with us

Hirdetés

technokrata

Két érintőképernyős laptop, billentyű nélkül

Laptop

Két érintőképernyős laptop, billentyű nélkül

Forradalmi? Kivitelezhetetlen? Mindezt alig 75 dollárért?

Rengetegszer foglalkoztunk már az OLPC kezdeményezésével: a projekt azt a nemes célt tűzte ki maga elé, hogy a digitális világ előnyeiből nem részesülő harmadik világ gyermekeihez is eljuttathassa a mobil számítástechnikát. Ezt a XO (közismertebb nevén 100 dolláros) laptop révén próbálták meg elérni: a Nicholas Negroponte vezette szervezet azonban csak 150-160 dolláros áron tudta elkészíttetni a beígért noteszgépeket. Éppen ezért meglepő, hogy most egy még fejlettebb masinát ígért be az OLPC, még olcsóbban.

2010-re ugyanis meg fog jelenni egy olyan laptop, amely két, napfényben is jól olvasható érintőképernyővel rendelkezik majd, ígérték a projekt vezetői. A második LCD miatt nem lesz szükség külön billentyűzetre sem, amit az OLPC nem is tervezett bele a kis gépbe: itt jelenik majd meg szükség esetén az érintéssel vezérelhető billentyűzet-kiosztás. Ráadásul a folyadékkristályos kijelzők – Negroponte állítása szerint – nem kerülnek majd többe egyenként 20 dollárnál; és még így is kihozható lesz az egész laptop 75 dollárból.

Hihetetlen? Eléggé. De nem kizárt, hogy az évtized végére mégis előállhatnak egy ilyen, sorozatban gyártható típussal, még ha talán kicsivel magasabb költségek mellett is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés