Connect with us

Hirdetés

technokrata

Problémák a Windows XP SP3-mal

Laptop

Problémák a Windows XP SP3-mal

A javítócsomag nem szereti az AMD-s PC-ket.

Nem sokkal a harmadik javítócsomag (angol változat, magyar változat) megjelenése után kiderült, hogy az SP3 bizonyos esetekben különböző problémákat okoz. A jelenség tömeges felzúdulást váltott ki a felhasználókból, akik aztán a Microsoft support site-jain és tematikus blogokban szidták azt, aki éppen eszükbe jutott. Volt, akinél a telepítést követő újraindítás során be sem töltődött az operációs rendszer, csak a Windows logo jelent meg, majd újraindult a számítógép. Másoknál a „safe mode” indítása okozott gondot.

A probléma gyökerét végül Jesper Johansson fedte fel – az a Johansson, aki korábban a Microsoftnál dolgozott biztonságpolitikai programmenedzserként. A férfi jelenleg köztiszteletben álló bloggerként ismert a témával foglalkozók számára, és habár korábbi redmondi posztját otthagyta, még mindig igen aktív érdeklődést mutat a Bill Gates alapította amerikai cég szoftverei iránt. Ennek a figyelemnek köszönhetően jött rá, hogy mi okozza a problémákat.

Mint kiderült, csak azok a számítógépek érintettek, amelyeket a Hewlett-Packard értékesített, és AMD processzorokra alapulnak. „Az a probléma a HP-vel, hogy telepítéskor – ahogyan számos másik OEM is – ugyanazt az image-et alkalmazták az AMD-s PC-knél, mint az inteles komputereknél. Emiatt mindkét konfiguráción ugyanaz az intelppm.sys driver került telepítésre és futtatásra. Ez a meghajtóprogram az Intel-alapú számítógépek erőforrás-menedzsmentjének működését biztosítja; de az Advanced Micro Devices CPU-khoz létezik egy másik driver, az amdk8.sys.”

Johansson igen részletesen foglalkozik blogján a témával, az érintettek számára érdemes az alábbi linkre kattintva beleolvasni leírásába.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés