Connect with us

Hirdetés

technokrata

Boncasztalon a Toshiba új Satellite laptopja

Laptop

Boncasztalon a Toshiba új Satellite laptopja

„Duplán érinthető” touchpaddel és mintás fedőlappal emelkedik ki társai közül a Toshiba laptopja. Leteszteltük, mire képes.

Az elmúlt napokban nálunk járt a Toshiba egyik noteszgépe. A Satellite A200-10W azt a trendet követi, mely immár nem csak a notebookok belső értékeire épít; a hordozható eszköz a külsővel is megpróbálja eladni magát. Fedőlapjára a Sea fantázianevű skin került, mely világoskék mintázatával a sekély tengerpartok színvilágát idézheti fel. A Toshiba egyébként lehetőséget ad arra, hogy olyan mintát válasszunk, ami stílusunkhoz a legjobban illeszkedik. De ne szaladjunk ennyire előre, előtte lássuk, mit tartalmaz az egyébként jellegtelenül barna kartondoboz!

Kinyitás után a következők akadnak a noteszgép új tulajdonosának kezébe: egy tápkábel, egy tápadapter, egy szoftverhelyreállító lemez, illetve rengeteg papír. Ezek között megtalálható a Windows Vista Home Premium leírása (merthogy ezt az operációs rendszert kapta a Satellite család A200-10W hazánkban forgalomba kerülő változata), a masina felhasználói kézikönyve és egy rövid ismertető – dicséretes módon mind magyarul. Angol nyelvű olvasnivaló is akad azok számára, akik a használatba vételt a papírok átböngészésével szeretik kezdeni: a nemzetközi garancia-leírás mellett például egy LCD-kről szóló tájékoztató is a csomag részét képezi. No és ne feledkezzünk meg magáról a noteszgépről!

A mintás (angolul skin) fedőlapról már szóltunk, azt felnyitva tárul elénk a 15,4 colos LCD. Ennek kávájába – lassan megszokottá váló funkcióként – integráltak egy 1,3 megapixeles felbontású webkamerát, melynek használatával megkímélhetjük magunkat attól, hogy külön kelljen beszerezni és cipelni egy ilyen eszközt. A billentyűzet panelén két oldalt jól látható a kis masina két hangszórója; a kettő között pedig a designhoz illeszkedően olyan gombok kaptak helyet, mint a bekapcsoló, a böngésző és a médialejátszó elindítására szolgáló gombok, illetve az ez utóbbit vezérlő kezelőszervek. A magyar kiosztású billentyűzet alá, a szokásos helyre került a touchpad, mely egy ötletes újítás révén kettős funkcióval rendelkezik – erről később még szó lesz.

A laptop bal oldalán kapott helyet a külső kijelző csatlakoztatására szolgáló D-Sub kimenet, de S-Video kimenettel is kedveskedtek a Toshiba mérnökei azok számára, akik televízióval szeretnék összekötni számítógépüket. Ugyanide terveztetett az Ethernet és két USB port is, valamint a bővítőkártya nyílása is baloldalt található. Jobb oldalra a tápkábel csatlakozója került, illetve itt nyílik/záródik a DVD-író tálcája. Modem és két további USB port jutott a maradék helyre.

Hátsó panelje teljességgel mentes mindenféle csatlakozótól, az elülsőn viszont annál több minden található. Felső részén elegáns kék színben világít a Satellite felirat, természetesen bekapcsolt állapotban – ezzel már távolról beazonosíthatóvá teszi a noteszgép gyártóját. Emellett néhány további LED olyan információkról tájékoztatja a tulajdonost, mint a bekapcsoltság, a winchester aktivitása, az akkumulátor töltöttsége stb. Szemből, de alulról a vezetékmentes hálózat ki/bekapcsolását biztosító csúszka látható, itt lehet a memóriakártyákat is becsúsztatni a masinába. Mikrofon be- és fülhallgató kimenet, valamint hangerőszabályzó teszi teljessé a képet (a notebook készülékházba integrált mikrofont is tartalmaz).



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés