Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hálózati csatolók – túlhevülés miatt nagyszabású visszahívás

Laptop

Hálózati csatolók – túlhevülés miatt nagyszabású visszahívás

Önkéntesen rendel vissza közel 100 ezer Ethernet adaptert a Netgear.

A Netgear visszahívja azoknak az európai és más országoknak szánt XE103 Powerline Ethernet Adaptereket, amelyek 220-240 Voltos árammal működnek és különállóan vagy egy csomag részeként kerültek árusításra (mostanáig megközelítőleg 82000 ilyen terméket adtak el). Tesztek ugyanis kimutatták a Powerline Ethernet Adapterről, hogy egyik áramköre potenciális hibaforrás lehet. Ez 220-240 voltos környezetben működtetve túlmelegedést okoz, ami oda vezet, hogy a működése leállhat.

A gyártó még nem kapott semmilyen arra vonatkozó jelentést, hogy a termék hibájából adódóan személyes sérülés vagy vagyoni kár keletkezett volna. A visszahívás nem érinti azokat az XE103 Powerline Ethernet Adaptereket, amelyeket Észak-Amerikában és más olyan országokban forgalmaznak, amelyekben 110-120 voltos feszültséget használnak. További elővigyázatosságból a Netgear nem javasolja a visszahívásban nem érintett termékek 220-240 voltos környezetben való használatát, valamint elérhetővé tett egy olyan matricát, ami erre figyelmezteti a terméket már használó felhasználókat.

A Netgear azt kéri a vásárlóktól, hogy haladéktalanul függesszék fel az érintett Powerline Ethernet Adapter használatát, húzzák ki a konnektorból és vegyék fel a céggel a kapcsolatot, hogy megtudják, hogyan küldhetik vissza a terméket és hogyan kaphatnak egy másikat helyette. A vásárlók kétféleképpen juthatnak információhoz a termékvisszahívással kapcsolatban: díjmenetesen hívható helyi ügyfélszolgálati számon keresztül, illetve az interneten a termék részletes adatainak regisztrációjával (lásd alábbi link).



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés