Connect with us

Hirdetés

technokrata

Autista gyermekeket támogat az Avnet

Laptop

Autista gyermekeket támogat az Avnet

Az Avnet Technology Solutions magyarországi leányvállalata karácsonykor több mint félmillió forinttal támogatja az autista gyermekeket.
Az informatikai nagykereskedő cég a sérült gyermekek fejlesztését, oktatását felvállaló budapesti Autizmus Alapítvány részére utalta át az összeget, mellyel a szervezet gyermekoktatási-képzési tevékenységét segíti.

Az Avnet 2007-ben világszerte az autista gyermekek fejlesztését felkaroló alapítványokat, egyesületeket támogat. Az akció célja az, hogy a vállalat felhívja a figyelmet a sérült kisgyermekek, és családjuk nehéz életére, valamint karácsony közeledtével támogatásra ösztönözze munkatársait, partnercégeit is.
A nemzetközi akció keretében a cég tizenhárom európai országban adománygyűjtő rendezvényeken, sporteseményeken, koncerteken hirdette meg az autista gyermekek támogatását, non-profit kezdeményezését. Nagy-Britanniától Lengyelországig minden országban jótékony adományokkal támogatta az IT cég az autista fiatalokat, és nemzetközi kampányt kezdett a nagyobb társadalmi szerepvállalásért.

Az Avnet Magyarországon a pénzadomány átadásával párhuzamosan több száz partnerét, viszonteladóját, és beszállítóját tájékoztatta arról, hogy az idei karácsonyi ajándékozás során az autista gyermekek sorsára is gondol, és megkéri minden partnerét, hogy – bármilyen támogatással is – segítse az Autista Alapítványt.

Mi az autizmus?
Az autizmus a kapcsolatteremtés, a kommunikáció, és a rugalmas gondolkodás veleszületett, egész életen át tartó zavara.
Az egészségesen fejlődő kisgyermek gyorsan elsajátítja a világ, a többi ember megértéséhez szükséges készségeket. Megtanulja, hogyan teremtsen kapcsolatot másokkal, képes együttérzésre, ki tudja fejezni kívánságait, gondolatait, és örömét leli a változatosságban, a játékban.
Az autizmussal élő gyermekek számára ezeknek a látszólag hétköznapi, de létfontosságú képességeknek a megszerzése minimális szinten is óriási nehézségekbe kerül, és szakszerű segítség nélkül szinte elképzelhetetlen.

Miben segít az Autista Alapítvány?
Az Autizmus Alapítvány a gyermekek támogatása érdekében egészségügyi, oktatási, szociális segítséget nyújt évente több száz családnak országszerte.
Az alapítvány Iskolájában és Módszertani Központjában iskoláskorú gyermekek fejlesztését, oktatását látják el, valamint tevékenysége közé tartoznak a heti rendszerességű – társas készségeket és kommunikációt fejlesztő – tréningek, zenei interakciós foglalkozások.

Bartha Péter, az Avnet ügyvezető igazgatója a támogatásról elmondta: „Pénzadományunk célja, hogy az alapítvány mindennapjaiban, a szervezet koordinációs munkájában érezhetően segítsük az egyesületet, és a gyermekek intézményi képességfejlesztésében támogassuk a családokat is.
Fontos, hogy a profitérdekelt cégek is észrevegyék kötelezettségüket, és társadalmi szerepvállalással segítsék a kevésbé szerencsés embereket, gyermekeket. Az Avnet szeretne karácsonykor meglepetést okozni, és azt hiszem, ezzel az adományunkkal sikerült a legjobb helyen örömöt szereznünk.”

Az Autizmus Alapítvány a következő bankszámlaszámon várja a támogatásokat: 10300002-20327589-70073285, és munkájukról, eredményeikről ezen a weboldalon tájékozódhatnak: www.autizmus.hu



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés