Connect with us

Hirdetés

technokrata

Windows XP a legolcsóbb notebookon (is)

Laptop

Windows XP a legolcsóbb notebookon (is)

Microsoft operációs rendszer a 100 dolláros laptopon.

Áprilisban írtunk arról: Nicholas Negroponte és Bill Gates tárgyalt a XO laptopok „Windows-osításáról”, vagyis az OLPC (One Laptop Per Child) alapítvány fel akarja készíteni arra a kis készülékeket, hogy Windows XP-t is tudjanak futtatni. Az azóta eltelt idő alatt látványos előrelépés e témában nem történt, de a múlt héten újabb információk láttak napvilágot a The Wall Street Journal jóvoltából.

A neves amerikai újság arról számolt be, hogy az „XP az XO-n” (XP on XO) projekt révbe érni látszik. Hamarosan tesztelni fogja az első 100 dolláros laptopokat a Microsoft a Windows XP futtatásának szempontjából – elsőként az Egyesült Államokban, Indiában és valószínűleg keleti szomszédunkban, Romániában is. James Utzschneider, Redmond Unlimited Potential Group részlegének egyik menedzsere megjegyezte, hogy jelentős energiát és tudást fektettek abba, hogy a Windows működőképes legyen a XO laptopokon.

Arra a kérdésre, hogy miért tart(ott) ez idáig, a menedzser a következőképpen reagált: „Biztosak akartunk lenni afelől, hogy nem lesz gond a minőséggel, mielőtt bármilyen bejelentéssel is élnénk a kormányzatok felé.” Vagyis lehet, hogy jövőre már nem csak linuxos noteszgépeket kaphatnak a fejlődő országok szegény diákjai, hanem olyanokat is, amelyeken ott ül a Windows XP egy (lebutított?) példánya.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés