Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nvidia: jön a Geforce 9

Laptop

Nvidia: jön a Geforce 9

Kiderült, hogy megjelenik-e karácsonyig.

Az ősz igen erősre sikeredett az Nvidiánál, elég csak a Geforce 8800 GT-re gondolni – ez a videokártya egyes tesztekben nem csak a vele – nagyjából – egy árkategóriában levő GTS-eket hagyta le, hanem az abszolút csúcstartó GTX-et is megszorongatta. Az újdonságok bejelentése pedig még mindig nem ért véget, mivel a GT-ből várható még egy kiadás, kevesebb (256 MB-nyi) memóriával. Ám most nem erről a változatról lesz szó, hanem a Geforce-ok kilencedik generációjáról.

Aki karácsonyra ilyen videokártyával akarta meglepni magát vagy valamelyik rokonát, rossz hírt fog olvasni: a Geforce 9-es videokártyák csak jövő tavasszal (vagy talán egy picit korábban) kezdenek meg beszivárogni a piacra. Ennek pedig prózaian egyszerű oka van: az Nvidia szimplán nincsen rákényszerítve arra, hogy siettesse új hardvereinek piacra dobását. Annak ellenére, hogy az AMD/Ati nemrég engedte útjára Radeon HD 3850 és 3870-es sorozatát, még mindig az Nvidiánál van a lépéselőny. Az idén végre szárnyakat kapott videokártya-piac pedig szép profitot termel a most futó modellekkel is, a vállalat nem akarja megfeszíteni a tervezési/gyártási ütemtervét.

Visszatérve a Geforce-ok kilencedik generációjára: a Digitimes értesülései szerint leghamarabb februárban jelenthet meg az új széria legerősebb modellje. Ezt hivatalosan ugyan nem kívánta megerősíteni az Nvidia, de az AMD/Ati is készülődik még újabb modelljeivel, vagyis riválisa sokáig azért nem ülhet tétlenül babérjain.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés