Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vége a PDA-knak?

Laptop

Vége a PDA-knak?

Az egyik nagy gyártó kilépett a piacról.

A hét közepén tartotta mobil üzletágának értékelőjét a Fujitsu-Siemens, melynek során új noteszgépeinek bemutatására is sor került (erről bővebben itt). Emellett Poros Gábor, a cég magyarországi ügyvezető igazgatója újságírói kérdésre elismerte, hogy a vállalat felhagyott a PDA-k fejlesztésével és gyárt(tat)ásával. Ezt Poros azzal indokolta, hogy kezd átalakulni a piac: az okostelefonok lassan átveszik a digitális személyi asszisztensek szerepét (ez utóbbiak eladása tavaly 40 százalékkal esett az igazgató szerint), ám mivel a kommunikációs készülékek gyártói között erős versenyhelyzet van, a Fujitsu-Siemens inkább azokra a területekre koncentrálja erőforrásait, amelyekben hagyományosan jól teljesít a vállalat. Lássuk, mit tudott idén itthon felmutatni a vállalat!

A megszorítások miatti nehéz gazdasági körülmények között több mint tíz százalékkal növelte értékesítési árbevételét folyó pénzügyi évének első felében a cég. Ezzel tovább őrzi piaci pozícióját, és felülmúlja az anyavállalat növekedését – mondta sajtótájékoztatón Poros Gábor ügyvezető igazgató. Történt mindez amellett, hogy a számítógépek átlagos árszintje az előző év azonos időszakához képes 15-20 százalékkal csökkent. Az elmúlt évhez képest csökkenő tendenciát mutat a közszféra beruházási aktivitása, ugyanakkor a megszorító intézkedések is hatással vannak az IT eszközök iránti keresletre. Ezen gazdasági folyamatok hatására kiélezett verseny alakult ki a számítástechnikai eszközök és megoldások szállítói között.

Az otthoni felhasználói piacon csökkent az asztali PC-k iránti kereslet, amit viszont ellensúlyozott a mobil számítógépek iránt megnyilvánuló megnövekedett igény. A kft. a kis- és közepes vállalati szegmensben az elmúlt fél évben olyan dinamikusan fejlődött, hogy növelnie kellett minősített partnereinek számát. A cég nagyvállalati rendszerei, megoldásai és szolgáltatásai iránti fokozott érdeklődés indokolttá tette, hogy a kft. idén áprilisban új üzletágat hozzon létre IT Product Services (ITPS) néven, amellyel belépett az informatikai szolgáltatások piacára. A vállalat kedvező gazdasági eredményei további munkahelyek létrehozását tették lehetővé: csaknem minden területen újabb szakemberek álltak munkába a szolgáltatási színvonal növelése érdekében.

Poros Gábor elmondta, hogy a folyó pénzügyi év második felében a Fujitsu Siemens Computers növekedési motorját a vállalat négy fő stratégiai pillére: az adatközponti infrastruktúrák, a felhasználói mobilitást biztosító rendszerek, az adatközponti és mobil rendszerekhez szorosan kapcsolódó szolgáltatások, valamint a digitális otthon alkotják. Felhasználói célpiacok tekintetében pedig a kis- és középvállalati szegmensben számít a legdinamikusabb növekedésre.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés