Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egy kijelző alatt komplett számítógép lapul

Laptop

Egy kijelző alatt komplett számítógép lapul

A Dell új tábla-PC-je megér egy misét.

Továbbra sincs áttörés a tábla-PC piacán, bár a Dell nemrég bejelentett új modellje felkavarhatja az állóvizet. Amint arról az Engadget beszámolt, a Latitude XT modell ULV (vagyis ultra alacsony feszültségen működő), egy- vagy kétmagos Intel processzorral van felszerelve, illetve integrált grafikus vezérlő felel a megjelenítésért. Így ugyan nagy erőforrást igénylő játékok futtatására nincs mód, viszont mivel a készülék nem is erre tervezetett, az energiakímélő elemek alkalmazásával tovább nyújtható az egy akkumulátortöltéssel biztosított üzemidő.

A kijelző egy LED-es háttérvilágítással rendelkező, WXGA (1280×800 pixeles) felbontású LCD, melyet – ha a vásárló igényli – felkészíthetnek külső, szabadtéri körülmények közötti olvashatóságra is. Természetesen érintésérzékeny, az ehhez szükséges érintőceruza pedig a készülék vázába helyezhető, így mindig kéznél van. Amint az a képen is látszik, gyakorlatilag egyetlen nagy kijelző az egész készülék, éppen ezért tiszteletre méltó, hogy memóriakártya bővítőhelynek, illetve három 2.0-s USB portnak is jutott hely.

Nem maradt ki a vezetékmentes szabványok – Wi-Fi (802.11n) és Bluetooth – támogatása sem, sőt, opcionálisan 3G-képessé is tehető a Dell tábla-PC-je. Ára egyelőre nem ismert, viszont valószínűleg nemsokára, még a harmadik negyedévben megjelenik a piacon – először valószínűleg csak az észak-amerikai kontinensen.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés