Connect with us

Hirdetés

technokrata

A mobil szegmensben is hódít az AMD/Ati Radeon

Laptop

A mobil szegmensben is hódít az AMD/Ati Radeon

Munkában a legújabb Ati Mobility Radeon.

Ugyan csak nemrég jelentette be az AMD legújabb, DirectX 10-es videokártyáinak középkategóriás változatait, az ennek első mobil verzióira épülő noteszgépek már lassan kaphatók is lesznek. Elsőként az Asus mozdult rá az Ati fejlesztésére, és A8Sr modellszámozású notebookjába a Mobility Radeon HD 2400-ast szerelte be. Ez egyébként a mostani trendekhez képest meglehetősen kicsi, 14,1 colos kijelzőt lát el adatokkal, az LCD-nek viszont legalább widescreen kialakítása van.

Processzor tekintetében már nem volt hű az AMD-hez a távol-keleti vállalat, ugyanis az Intel Core 2 Duo lapkáira (T7500, T7300, T7100) alapozza hordozható számítógépét. A Centrino kialakítás miatt nem meglepő módon a 802.11 wireless hálózati standardokat is támogatja: az A és a G változat mellett a legújabb, N típust is. Bluetooth kapcsolatra csak opcionális esetben van lehetőség, cserébe öt darab 2.0-s USB és egy Firewire port kapott helyet a készüléken. Csatlakoztatható rá külső monitor, rendelkezik D-Sub és DVI kimenetekkel, sőt, még akár TV-re is köthető S-Video kimenete révén.

A készülék ára egyelőre nem ismert, ugyanis az Asus még nem tette közzé, hogy mennyiért tervezi forgalomba hozni az A8Sr-t.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés