Connect with us

Hirdetés

technokrata

Laptop

Windows 7

Élet a Vista után – megjelenési időpont cikkünkben.

Jelenleg „7” kódnév alatt fut a következő generációs Windows a redmondi fejlesztők körében, értesült nemrég a News.com. A Windows 7-ről a Microsoft egy múltheti konferencián számolt be, ahol azonban nem sok részletet osztottak meg a nyilvánossággal. Az információmorzsák szerint a következő kliens operációs rendszert takarja a szám, megjelenési ideje pedig 2010-re tehető. A szoftverfejlesztő vállalat a bejelentéssel szeretné meggyőzni arról a felhasználókat, hogy – szemben a Windows Vista 6 évesre nyúló fejlesztési idejével – ezúttal kiszámíthatóbb lesz a megjelenési ütemterv. Egyben nagyobb teret kíván adni a fejlesztők és az üzleti felhasználók, partnerek közötti párbeszédnek.

A Windows Vistánál még nem igazán érvényesült ez a hozzáállás. Ugyan a vállalati szféra az otthoni felhasználókhoz képest két hónappal hamarabb, már november végén belevághatott az átállásba, az elmúlt bő fél év alatt sem szerették meg igazán a cégek a Vistát. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy sokan még mindig nem migráltak; arra várnak, hogy a Microsoft kiadja az operációs rendszer első javítócsomagját (a Vista SP1-ről bővebben itt).

Mint a Vista esetében, a Windows 7 (amely egyébként korábban Vienna kódnév alatt „futott”) is külön otthoni és üzleti változatokban jelenik meg, valamint szemben a korábbi értesülésekkel, most úgy tűnik, hogy még mindig lesz 32 bites változata is. Emellett azt is beismerte a szoftverfejlesztő cég, hogy jelenleg egy előfizetéses modell tervét is vizsgálják, de ezzel kapcsolatban semmilyen konkrétumról nem voltak hajlandók nyilatkozni.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés