Connect with us

Hirdetés

technokrata

Rejtélyes ok miatt túlhevülő noteszgépek

Laptop

Rejtélyes ok miatt túlhevülő noteszgépek

Fény derült a több mint egy éves titokra.

Ezúttal szerencsére szó sincsen lángoló noteszgépekről, ám legalább annyira kellemetlen az érintetteknek a jelenség. A Macbook Pro-kkal már több mint egy éve tapasztalnak tulajdonosaik túlmelegedési problémákat, és úgy tűnik, hogy ezen a nemrég bejelentett Intel Santa Rosa platform sem változtat. Nemrég kiderült, hogy mi állhat a háttérben – (kivételesen) nem az akkumulátor.

A Macrumors fórum egyik olvasója felfedezte, hogy hordozható számítógépe hajlamos a túlhevülésre. Mivel mindössze egy hete vette a készüléket, ezért eszébe sem jutott, hogy elöregedhetett valamelyik elem (például az akkumulátor). A garancia elvesztését kockáztatva szétszerelte a Macbookot, és ekkor meglepő felfedezést tett. Szemmel is észrevehető volt, hogy túl sok hővezető paszta került az alaplapra – a processzor és az azt hűtő borda közé szükséges anyag többlete volt a magyarázat a rendellenes melegedésre. A CPU és a borda közötti mikrométeres egyenetlenségeket eltüntetni, ezáltal a hőátadó képességet fokozni hivatott anyagból annyi került a szükséges helyre, hogy az már inkább szigetelőként viselkedett.

Nem sokkal az eset nyilvánosságra kerülése után többen is belenéztek hasonló Apple notebookjukba, és azt tapasztalták, hogy esetükben is hasonló okokra vezethető vissza a túlhevülés. Vagyis – úgy tűnik – nem izolált a jelenség; ennek ellenére Steve Jobs vállalata hivatalosan még nem kommentálta a bejelentéseket.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés