Connect with us

Hirdetés

technokrata

Notebook 200 dollár alatti áron

Laptop

Notebook 200 dollár alatti áron

Az Asus és az Intel jóvoltából konkurenst kap a gyerekeknek szánt 100 dolláros laptop.

Sean Maloney, az Intel vezető alelnöke a tajvani Computex shown elmondta, hogy az Intel és az Asustek együttműködik az oktatásra fókuszáló, olcsó mobil PC-k elkészítésén, melyek közül az egyik modell már 200 USD alatti áron lesz elérhető. Az Asustek mobil PC-i kulcsszerepet játszanak az Intel World Ahead programjában, amely célja, hogy felgyorsítsa a széleskörű képességekkel bíró számítógépek és technológia elérését bárkinek és bárhol a világon.

Korábban beszámoltunk arról, hogy az első XO laptopok (vagy ismertebb nevükön: 100 dolláros laptopok) szeptemberben lesznek készen. Mindez azonban drágábban valósulhat meg az eredetileg eltervezetthez képest – a XO laptopok a költségcsökkentések ellenére is egyelőre 175 dollárba kerülnek. Az Intel bejelentésével igazából csak az a kezdeményezés kelhet igazán versenyre, amely egy mindössze 50 dollárból, azaz kevesebb mint 10 ezer forintból előállítandó hordozható számítógép létrehozását célozta meg. Ez a terv azonban még csak kezdeti stádiumban van, a tajvani Quanta-val együtt sok munkát kell még az OLPC projektnek erre fordítania.

Visszatérve a legnagyobb processzorgyártó tajvani bejelentéseire: Maloney ezek mellett bemutatta az Intel Core 2 Extreme mobil processzor terveit, mely az idei év harmadik negyedévében kerül bemutatásra. A tervek alapján folytatódik az Extreme Edition márkanév használata, amelyet 2003-ban, asztali gépekhez jelentettek be, és amely mostanra már kibővült a laptop kategóriára is. Ez az egyik leggyorsabban növekvő számítástechnikai piaci szegmens. A később bemutatásra kerülő lapka a vállalat legjobb teljesítményű mobil kétmagos processzora lesz, amely mindezek ellenére magában foglalja az energia-csökkentési képességeket, a noteszgépeknek szánt kivitelhez.

Az Intel asztali PC-ket érintő bejelentéséről bővebben itt.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés