Connect with us

technokrata

Samsung LCD monitorok minden mennyiségben

Laptop

Samsung LCD monitorok minden mennyiségben

A Samsung itthon is bemutatta legújabb monitorait.

A Samsung monitorai közül a hazai fogyasztók már ismerhetik a Microsoft legújabb operációs rendszeréhez fejlesztett Vista-kész monitorokat, közülük is a 206BW-t. E mellett az elegáns 961BF és a multimédiás lehetőségekkel, beépített kamerával bővített 225UW is fontos szerepet játszik az idén. Igazi újdonságnak számít még a 940UX, mely az első, USB-n keresztül is csatlakoztatható monitor a piacon.

A Vista 2007. februári bemutatkozásával és a wide-os tartalmak terjedésével egyre növekszik az igény a széles képernyős monitorok iránt. A SyncMaster 206BW 20 colos méretű, 1.680×1.050 pixel felbontású, 16:10-es képaránya pedig megfelel a Vista alapvető követelményeinek. A 206BW 3.000:1 kontrasztaránya pontosan jeleníti meg a Vista áttűnő ablakait, minden felület élesen látszik, a széles kivitelnek köszönhetően pedig a Vista Sidebar-ja is kényelmesen elfér a képernyő oldalán.

A design kategóriában versenyzik az elegáns megjelenésű SyncMaster 961BF LCD monitor. A készülék high glossy fekete fényes lakk bevonatot és több ponton is hajlítható kávát kapott. A monitor fontosabb jellemzői közé tartozik a 19 colos képátló, a dinamikus 3.000:1 kontraszt, a 300 cd/m2 fényerő, illetve az elforgatható (pivot) képernyő.

A multimédiás lehetőségek iránt érdeklődők számára készült a SyncMaster 225UW. A szintén high glossy fekete fényes lakk bevonatú káva egy 22 colos képátlójú LCD-t ölel körül. A 700:1-hez kontrasztarány 300 cd/m2 fényerővel társul, a maximális felbontás pedig 1.620×1.050 pixel. Ami a monitort egyedülállóvá teszi, az a beépített 2 megapixeles webkamera, és a mellette két oldalt helyet foglaló mikrofonpár. A gyakran csevegő, vagy videokonferenciákon részt vevő felhasználóknak így nem kell külső kamerát és mikrofont vásárolniuk.

A Samsung a világon elsőként mutatta be a CeBIT 2007 kiállításon a 940UX monitort. A készülék különlegessége, hogy 2.0-ás USB porton is képes adatot fogadni a számítógéptől, sőt, USB csatolóján keresztül akár további öt monitor is összeköthető. A 19 colos monitor 1.280×1.024 képpontos felbontású, a monitorba épített meghajtószoftver pedig automatikusan települ USB-n keresztül, így a felhasználók semmiféle kellemetlenséggel nem szembesülnek a megjelenítő használatakor. A monitoron természetesen DVI és D-sub csatolók is találhatók.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin