Connect with us

technokrata

Új Geforce videokártya: a mostani bajnoknál is kétszer gyorsabb

Laptop

Új Geforce videokártya: a mostani bajnoknál is kétszer gyorsabb

Mindent állva hagy az Nvidia legújabb GPU-ja.

Habár a Geforce 8-as család középkategóriás kártyái még csak alig pár hete vannak piacon, az Nvidia nemrég kiszivárogtatta legújabb terveit, melyek szerint még idén(!) bemutatná legújabb, G92-es GPU-ját. Ez, pusztán csak a nyers számítási teljesítményt tekintve, kétszer akkora erőt hordoz magában, mint a mostani Geforce 8800 GTX Ultra változat. A Fudzilla értesülései szerint a lapka elérheti az 1 teraflopos teljesítményt is.

Érdekesség, hogy nem a várható G90-es sorszámot kapja a grafikus feldolgozóegység, ennek miértjére azonban eddig nem derült fény. Nemsokára azonban kiderülhet, hiszen az Nvidia úgy tervezi, hogy még 2007 vége előtt, valószínűleg a karácsonyi bevásárlószezonra időzítve piacra dobja legújabb megoldását. Ezzel akár végzetes csapást is mérhet nagy riválisára, az AMD által tavaly felvásárolt Atira. Amint arról mi is írtunk, ez utóbbi legütősebb videokártyája, az új Radeon HD 2900 XT nem sikerült olyan fényesre, mint amilyenre szerették volna – a Geforce 8800 GTX teljesítményét többnyire nem érte el, ez utóbbi Ultra változata pedig egyértelműen „mindent visz”.

Akit nem érdekelnek a jellemzően 100 ezer forintos vagy afölötti videokártyák, azoknak jó hír, hogy a DirectX 10 korában sem kell lemondani az AGP-s csatolófelületről – erről bővebben itt.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

dell laptop

Kütyük

Dell laptop: iskolások számára ideális választás!

2020. szeptember 23. szerda
samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin