Connect with us

Hirdetés

technokrata

Akár vízzel is leönthetjük: Lifebook S6410

Laptop

Akár vízzel is leönthetjük: Lifebook S6410

A Fujitsu Siemens használata biztonságosabbá vált.

A cég professzionális noteszgép sorozatának legújabb tagja Intel Centrino Duo processzorral rendelkezik; a 13,3 hüvelykes képátlójú kijelzővel bíró notebook 1,7 kg-t nyom. Akkumulátor-üzemideje – a Fujitsu Siemens állítása szerint – pedig egy teljes munkanap (opcionális második akku és a beépített EcoButton használata esetén). Ezek fontos tényezők annak ismeretében, hogy – az IDC becslése alapján – két éven belül már csak a dolgozók háromnegyede rendelkezik majd hagyományos irodai munkahellyel, és a mobil dolgozók száma 2009-re eléri a 850 milliót. Vagyis létfontosságú lesz a könnyű hordozhatóság és a hosszú akkumulátoridő.

Az új Lifebook S6410 noteszgépet e növekvő felhasználói szegmens igényeire optimalizálták. Az Intel 965GM lapkakészletettel debütáló Turbo Memory funkciónak köszönhetően nem kell hosszú ideig várni a rendszerbetöltésre, az internet-hozzáférés gyorsaságáról pedig integrált WLAN és Bluetooth, valamint beágyazott UMTS/HSUPA gondoskodik. A HSUPA 7,2 MBit/s maximális letöltési sebességet és 1,4 MBit/s feltöltési sebességet támogat. A beépített ConfCamerának köszönhetően az S6410 videokonferenciákhoz is alkalmas.

A Lifebook S6410 tervezésekor a Fujitsu Siemens Computers külön hangsúlyt fektetett a mobil munkavégzés magas biztonsági normáinak teljesítésére. A biometrikus ujjlenyomat-érzékelő például az alapkiépítés része. És mivel a noteszgépet használatának jellegéből adódóan érhetik balesetek, a magnézium házba szerelt notebook folyadékálló billentyűzettel rendelkezik. Ez megakadályozza a folyadék beszivárgását a rendszerbe, és kiömlés esetén elegendő időt ad a felhasználónak a rendszer biztonságos leállítására. A merevlemezt ütésérzékelő védi a rezgéssel és az ütésekkel szemben, az adatvesztést pedig külön helyreállító gomb akadályozza meg.

További műszaki jellemzők
• 4 GB-ig bővíthető memória
• 120 GB-os merevlemez
• DVD-meghajtó vagy második akku befogadására alkalmas modulhely
• Windows Vista Business operációs rendszer



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés