Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szoftverfrissítéssel az akkumulátor robbanás ellen

Laptop

Szoftverfrissítéssel az akkumulátor robbanás ellen

Csere helyett online frissítés.

A Macbook és a Macbook Pro forgalmazója, az Apple ebben az évben sem lehet nyugodt; a tavalyi, nagy akkumulátor-visszahívási akció (melyet a Sony hibás telepei okoztak) után ismét problémát jelentenek a kisméretű áramforrások. A fenti két készülék 2006 februárja és 2007 áprilisa között vásárolt példányai miatt főhet a feje az új notebook tulajdonosoknak és Steve Jobs vállalatának egyaránt. Ezúttal azonban elmarad a csereprojekt, az Apple inkább szoftveres frissítéssel igyekszik orvosolni a helyzetet.

Az Apple website-ján olvasható figyelmeztetés szerint a fenti készülékek egyes akkumulátorai teljesítménybeli problémákkal küszködnek. Ennek megoldására az amerikai vállalat webhelyéről le kell tölteni és futtatni kell egy szoftvert. Ez – állítólag – jótékony hatással lesz az energiaforrások teljesítményére. És habár arról nem szól a tájékoztatás, hogy az érintett széria hajlamos lenne a túlmelegedésre, a vállalat azt kéri azoktól a felhasználóktól, akik látható deformitásokat tapasztalnak az akkumulátoron, hogy vigyék vissza az egész készüléket az egyik Apple boltba. Arra sem tér ki a leírás, miként válhat láthatóan deformálttá egy Apple notebook telepe, de ez szinte biztosan túlhevülés (vagy egy robbanás) nyomán következhet be.

Annak érdekében, hogy ne veszítse el ügyfelei bizalmát, az Apple kiterjesztette akkumulátorait érintő jótállását a Core Duo processzoros noteszgépei esetében. Így most már a vásárlást követő két évben lehet nyugodt amiatt a hordozható számítógép tulajdonosa, hogy ha valamilyen defektus lép fel az energiaforrással kapcsolatban, akkor a hiba elhárításáról a vállalat gondoskodni fog.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés