Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Microsoft lenyomja a JPEG-et?

Laptop

A Microsoft lenyomja a JPEG-et?

Előre törhet a HD Photo.

A redmondi szoftverfejlesztő közismerten ragaszkodik magántulajdonú file-formátumaihoz – például Office programcsomagjában is számos olyan program van, ami saját állománytípust alkalmaz. Habár ezen a téren történt előrelépés (erről bővebben itt), úgy tűnik, a Microsoft egy újabb fronton szeretné saját formátumát elterjeszteni. Ez a front pedig nem más, mint a digitális képek világa.

HD Photo névre keresztelte az általa szabadalmaztatott formátumot, melyről azt hirdeti a vállalat, hogy ez a „legjobb megoldás” a digitális képszerkesztési feladatok ellátáshoz és az élmények tárolásához. A cég saját tájékoztatóját idézve: „A HD Photo megnyitja a digitális fényképezésben rejlő lehetőségeket, legyen szó akár az eszközökről, az alkalmazásokról vagy a szolgáltatásokról.” Nem meglepő módon a Microsoft azt szeretné elérni, ha „ipari szabvány” lenne formátuma, ezért nemsokára el is indítja a HP Photo standardizálási folyamatát az Egyesült Államok szabványhivatalában.

A Microsoft állítása szerint a formátum előnye, hogy kétszer hatékonyabban tömörít, mint a JPEG, és a tömörítés maga kevésbé látszik meg a képen. Kérdés, hogy egy (újabb) zárt szabványra mennyire van szüksége a képfeldolgozási iparnak, és egyáltalán, a felhasználóknak.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés