Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb olcsó Nvidia videokártya

Laptop

Újabb olcsó Nvidia videokártya

Olcsó, mégis Vista-képes.

Az Nvidia nemrég bejelentette G78-as GPU-ját, mely a feltételezések szerint az alacsony árkategóriában levő termékeket hivatott erősíteni. Habár a vállalat már hónapok óta a G8x-es sorozat terjesztésének lázában ég, a low-end kategória úgy látszik, még egy korábbi széria költséghatékonyabb módon előállítható változatával gyarapszik. Történik mindez annak ellenére, hogy az Nvidia így a csúcskategóriától a videokártyák legolcsóbb példányaiig nem tudja (akarja?) lefedni DirectX 10 megoldásokkal a piacot.

Jelenleg a low-end kategória legalját a G72-es chipekkel szerelt videokártyák látják el – ez a lapka felelős az összes Geforce 7300 grafikus vezérlő működéséért. Ezek veszhetnek a múlt ködébe, ha a G78-as valóban az lesz, aminek várják. Megjelenése március/április magasságába tehető, akkor tehát mindenképp több információ fog kiderülni róla. Azt már most is lehet tudni, hogy mindössze 64 bites memóriainterfésszel rendelkezik, tehát tényleg nem lesz egy sebességbajnok.

A The Inquirer online IT-bulvárlap tudni véli azt is, hogy a G78-as chippel szerelt videokártyák a Windows Vista Aero felületét is képesek az elvártnak megfelelően megjeleníteni. Emellett használhatók lesznek DVD filmek és más videók megjelenítésére (a H.264-es videotömörítés támogatásáról nem érkezett információ). Játékra viszont szinte biztosan alkalmatlan lesz a sorozat, legalábbis ha nem csinál valamit az Nvidia Forceware meghajtóprogramjával.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés