Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Nvidia újabb áldozata

Laptop

Az Nvidia újabb áldozata

Pedig a cégnél szinte már a takarítónők is drivert hegesztenek…

Nemrég írtunk arról, hogy a vállalat mindmáig adós a Windows Vista alá készített, végleges, WHQL-minősítésű meghajtóprogramjával – sajnos ez az állapot azóta sem változott. Az elégedetlen Nvidia videokártya tulajdonosok szervezkedésbe kezdtek, beperelendő a céget, ha napokon belül nem adja ki a szükséges drivereket.

Talán ennek hatására, vagy más okból, az nem tisztázott; de az Nvidia szinte minden alkalmazottját átirányította a meghajtóprogramok fejlesztésére. Nemrég jelentette be a cég, hogy szoftverfejlesztéseit úgy, ahogy van, felfüggesztette, hogy minden energiájával a driverek létrehozására tudjanak koncentrálni. Egyesek tudni vélik, hogy már csak napok kérdése a szükséges szoftver létrejötte, de hogy pontosan mikor is debütálhat, azt nem tudni. Találgatásokba pedig most már mi sem bocsátkoznánk; de amint tudomást szerzünk róla, azonnal tájékoztatni fogjuk olvasóinkat (a lassan rituálissá váló reggeli Nvidia driveroldal böngészés nem (ma sem) hozott eredményt).

Addig pedig még egy érdekesség: az Nvidia nemcsak a külön videokártyákat vásárló, egyéni számítógépeket összeszerelő közösséget „szívatta meg”, hanem a világ egyik legnagyobb számítógépforgalmazó vállalatát, az amerikai Dellt is. A vállalat játékosoknak készített, kifejezetten prémiumkategóriás PC-i közül a legtöbbet csak opcionálisan kínálja Windows Vistával, az egyik, igény szerint akár négymagos processzorral is megvásárolható modellnél pedig még ez a lehetőség sincsen. Erről pedig az Nvidia tehet: mivel a Dell ez utóbbi grafikus megoldásait alkalmazza számítógépeiben, és ezek megfelelő driverek hiányában nem igazán alkalmasak annak a játékélménynek a biztosítására, amit egy felhasználó többezer dolláros PC-től elvárna, a Dell kénytelen volt a korábbi Microsoft operációs rendszerhez ragaszkodni.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés