Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csúszik a következő generációs notebookok megjelenése

Laptop

Csúszik a következő generációs notebookok megjelenése

Késésben az Intel.

Talán túlságosan is erőltetett a technológiaváltás: az Intel csúszik kicsit a Santa Rosa notebook platformjával. A következő generációs Centrino-t a chipgyártó gigász még 2007 első negyedévére ígérte, tartva az évenkénti frissítési ütemet; ehhez képest most már biztosnak látszik, hogy ez valamikor április-június között jelenik majd meg. Ebben az időszakban debütálnak az új notebook processzorok is: a T770-as (2,4 GHz, 529 dollár), a T7500-as (2,2 GHz, 315 dollár), a T7300-as (2 GHz, 241 dollár) és a T7100-as (1,8 GHz, 209 dollár). Mindegyik CPU 4 MB-nyi L2 cache-sel és 800 MHz-es rendszerbusszal rendelkezik.

A „Montevina Professional Platform” kódnevű, immár Penryn lapkákat fogadni képes generáció a fentiek miatt szintén csúszik egy kicsit, és 2008 második negyedévében jelenik meg. A platform nem csak a processzor tekintetében hoz újdonságokat: új chipkészlet (Cantiga) és továbbfejlesztett ICH9M jellemzi majd. Emellett gigabites Ethernet csatolót fog tartalmazni.

Ha már szóba került a Penryn processzor: az nagyjából egy év múlva debütál a mobil fronton. A chipkészlet pedig kétféle változatban lesz elérhető (GM és PM kiadásokban). A gyorsabb merevlemez-kezelést segítő Robson technológia (bővebben itt) 512 MB-os és 1 GB-os változata az idei év második negyedében jelenik meg, a Robson 2.0-ra azonban egy teljes évet kell várni.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés