Connect with us

Hirdetés

technokrata

Windows Media Linuxon

Laptop

Windows Media Linuxon

A Novell tovább erősíti a Suse Linuxot.

A Novell RealNetworks-szel való együttműködése révén eddig linuxos körökben nem megszokott multimédiás funkciókat biztosítanak a Linux asztali rendszerekhez. A megállapodás szerint a Novell mostantól a SUSE Linux Enterprise Desktop 10 rendszer részeként kínálja a RealPlayert, amely a Windows Media formátumok mellett támogatja a Helix Banshee zenelejátszót is. A RealNetworks Helix Banshee zenelejátszója jelenleg a Novell új SUSE Linux Enterprise Desktop 10 rendszerének részeként érhető el. A Helix Banshee a Helix DNA-kliens univerzális média-keretrendszerének és a GNOME Banshee nyílt forráskódú zenelejátszójának elemeit egyesíti. Jelenleg ez a zenelejátszó a legteljesebb zenei menedzsment alkalmazás a piacon, mivel ez az egyetlen olyan asztali Linux szoftver, amely képes MP3-fájlok CD-lemezre történő kiírására.

Windows kompatibilitást biztosító RealPlayer új változata az év későbbi részében (decembeben) lesz elérhető, és a Linux asztali rendszerek felhasználói számára egyetlen lejátszóban kínálja majd az összes népszerű formátumban rendelkezésre álló kép- és hangközvetítő médiafolyamokat. A legújabb RealPlayer for Linux a jelenlegi MP3, Ogg, RealAudio és RealVideo támogatás mellett a Windows Media formátumokat is támogatni fogja.

A Helix Banshee és a RealPlayer for Linux – hasonlóan a Linux asztali rendszereken és több mint 80 millió mobiltelefonon elérhető népszerű, médiafolyam-lejátszóhoz – a Helix DNA-kliens univerzális média-keretrendszerére épül. A Novell és a RealNetworks együttműködése hozzájárul a független szoftverszállítók médiafolyamokat támogató Linux megoldásainak fejlesztéséhez, mivel több operációs rendszeren és hardveren is elérhetővé teszi az egyetlen média-keretrendszert. A Helix DNA-kliens jelenleg az OSI szervezet által jóváhagyott GPL és RPSL nyílt forráskódú licencek keretében, valamint az RCSL kereskedelmi licenc keretében érhető el.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés