Connect with us

Hirdetés

technokrata

A világ legkönnyebb notebookja

Laptop

A világ legkönnyebb notebookja

Még 90 dekagramm sincs az új bajnok.

A Sony japán leányvállalata bejelentette az általa a világ legkönnyebb hordozható számítógépének titulált notebookot, melyet Type G névre kereszteltek el. A kicsiny eszköz mindössze 12,1 colos LCD-vel rendelkezik, és decemberben vehetik kézbe az érdeklődők először. Sajnos arra vonatkozólag egyelőre nincsenek tervei a vállalatnak, hogy a szigetországon kívül is forgalomba hozzák.

Nincs egy kilogramm a készülék, sőt, bőven alatta marad ennek a határnak: a Sony közlése szerint 898 grammot nyomott a noteszgép a mérlegen. Megjelentetésétől azt várják, hogy az üzleti szférának eladott PC-k területén most 10 százalékos részesedést 2010-ra 30 százalékra tornázhatják fel. És mire alapozzák ezt a tervet? Arra, hogy a céges vásárlóknál az árnál sokszor fontosabb lehet a portabilitás, a hordozhatóság – a kis készülék pedig ebből a szempontból elsőrangú. Nemcsak könnyedsége miatt, hanem hosszú üzemideje (12,5 óra, azaz több mint fél nap) is arra predesztinálja, hogy az úton levő menedzserek, vállalati vezetők ilyen készülékkel járják a világot.

Mindazonáltal nem ugrott fejest az ismeretlenbe a vállalat: a közel egy éves fejlesztést egy 1300 cégre kiterjedő felmérés előzte meg. A Sony azt kívánta megtudni, hogy mik az igényei ennek a piaci szegmensnek, és ezen információk birtokában tervezte meg és hozta létre a Type G-t. A legkönnyebb, optikai meghajtót nem tartalmazó kiadás átszámítva közel 400 ezer forintos, a DVD-íróval is ellátott notebook pedig mintegy 420 ezer forintos áron kerül majd forgalomba.

Mindazonáltal nem ez a legkisebb számítástechnikai eszköz, amit a Sony készít: a Type U készülék mindössze 4,5 colos LCD-vel rendelkezik, tömege pedig mindössze 492 gramm. Ez azonban funkcionalitás terén már nem versenyezhet egy hagyományos notebookkal.

A készülék várható sikere sovány vigasz lehet az akkumulátorproblémával sújtott részleg számára.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés