Connect with us

technokrata

Exalead keresők: hazánkban a Google-rivális

Laptop

Exalead keresők: hazánkban a Google-rivális

Professzionális keresőprogram a hazai piacon.

Az Exalead fejlesztések nem konkurenciái, hanem kiegészítői lehetnek az ismert Google keresőnek: a három Exalead szoftver különböző keresési igényre nyújt megoldást, az otthoni géptől kezdve a többezer fős vállalati hálózati rendszerekig, beleértve az Internetet is.

Az Exalead one:desktop 4.0 SP2 szoftvert – nevéhez híven – otthoni használatra tervezték. Segítségével dokumentumokban, e-mailekben és akár a Weben is kereshetünk. Nem csupán az Office és WordPerfect dokumentumok között kereshetünk, de kibővíthetjük a kutatás körét Flash animációkra, videókra, hanganyagokra és képekre is. Ha e-mailekről van szó, kereshetünk a Microsoft Outlook, az Outlook Express, sőt akár a Microsoft Exchange, illetve a Lotus Notes levelei között is. Természetesen az Exalead one:desktop barátságos kezelőfelületének segítségével kereshetünk az Interneten is, így egyszerre találhatunk választ egy fontos témakörben saját gépünkön és a világhálón is. A keresést kibővíthetjük a hálózaton megosztott könyvtárakra is, ami azt jelenti, hogy akár egy kollégánk dokumentumai között is kereshetünk. Ez nem jelenti azt, hogy bárki belenézhet bárki adataiba. Az Exalead one:desktop figyelembe veszi a Windows biztonsági beállításait, azokat nem bírálhatja felül.

Az Exalead one:enterprise a vállalati rendszerekben szolgál. Az e-mailezés az üzleti kommunikáció egyik legfontosabb eszközévé vált, és egyre több cég tárolja kizárólag elektronikus formában a dokumentumokat. Indokolttá vált tehát egy olyan alkalmazás használata, amely lehetővé teszi, hogy pillanatok alatt kereshetővé váljanak az információk ebben a strukturálatlan adathalmazban. Az Exalead one:enterprise lehetővé teszi, hogy úgy kereshessünk egy intézmény adatai között, mintha azt a világhálón tennénk; legyen szó e-mailről, dokumentumról, táblázatról, vagy akár egy adatbázisról.

A többezer gépes hálózatok egészen különleges megoldásokat igényelnek – erre a feladatra hozták létre az Exalead one:workgroup szoftvert, mellyel kiterjeszthetjük a kereséseket teljes irodai hálózatunkra, valamint a fájlszerverekre is. Ennek a szolgáltatásnak az a legnagyobb előnye, hogy a hálózatot használó munkatársak bármelyike korlátlanul hozzáférhet a helyi hálózaton megosztott könyvtárakhoz. Telepítése nem igényel külön beruházást. Bármelyik fájl- vagy levelezőszerverre feltelepíthetjük. Fontos kiemelni, hogy a dokumentumok indexelése folyamatosan, valós időben (real-time) történik, így a munkatársak mindig naprakész eredményeket kapnak egy-egy keresés során.

Exalead

Az Exaleadet 2000-ben alapították keresőmotor-fejlesztő szakemberek, azzal a céllal, hogy olyan szoftvereket fejlesszenek ki, amelyek mindenfajta információ megtalálását könnyebbé teszik. Szoftvereiket használják a média, a pénzügyi és banki szolgáltatások, a kutatás, a sport, valamint a telekommunikáció területén is. A Trans-Europe Kft., az Exalead szoftverek kizárólagos magyar disztribútoraként vezeti be a hazai piacra a professzionális keresőprogramokat.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin