Connect with us

Hirdetés

technokrata

Véget ér a cyberolimpia

Laptop

Véget ér a cyberolimpia

A World Cyber Games idén ötödik alkalommal várta a számítógépes játékok szerelmeseit.

Az öt napon át (18-22-e között) tartó döntőn 70 ország (23 ország Kelet-Európából, 17 Nyugat-Európából, 19 Ázsia és Csendes-óceán területéről, 10 Amerikából és 1 Afrikából) 700 döntőbe jutott versenyzője mérte össze ügyességét 8 különféle játékban. A záróesemény helyszíne ezúttal is különleges volt: az Autodromo di Monza aréna a száguldó cirkusz olasz nagydíjának otthona is egyben. A világdöntő idejére a Samsung egy Cyber-tesztet is elérhetővé tett az olasz közönség számára az MSN.it honlapon. A 12 kérdésből álló kérdőív segítségével a teszt kitöltője megismerhette saját cyber-személyiségét.

A legnagyobb pénzdíjat kínáló számítógépes játékok versenye az egyéni- és csapat díjazás mellett az idei évtől bevezette a legsikeresebb ország megjutalmazását is. Az idei verseny további különlegessége, hogy a Samsung elindította első, nemzetközi csapatát. A Samsung Ambassadors (Samsung Nagykövetek) nevű csapatot hat döntőbe jutott versenyző alkotja – két olasz, egy brazil, üzbég, kanadai és koreai versenyző képviseli a barátság, versenyszellem és szórakozás Samsung által is hangsúlyozott értékeit.

A résztvevők elmondása alapján az esemény olimpiai hangulatban telt – a különféle országokból érkező játékosok a sportversenyekhez hasonlóan, régi ismerősként, jó barátként üdvözölték egymást. Az olimpiai játékoknál alkalmazott eskütétel a World Cyber Games versenyzőire is vonatkozott, a megnyitó ünnepségen közösen vonultak be országuk zászlójával, majd minden játékos felesküdött a tisztességes játékra, valamint a szigorú szabályok betartására.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés