Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csúszik a legjobban várt Windows frissítés

Laptop

Csúszik a legjobban várt Windows frissítés

Fél évvel később érkezik.

Már számos alkalommal foglalkoztunk a Microsoft következő generációs operációs rendszerével, a Windows Vistával. A vállalat szoftverfejlesztői erőforrásainak nagy részét erre a területre összpontosítja, hiszen nem akar változtatni a többször elhalasztott megjelenési időponton (vállalati felhasználók novemberben, mindenki más januárban juthat hozzá a programhoz). Ennek ismeretében nem meglepő, hogy más, szintén fontos feladatokra nem maradt elég energiája még egy akkora óriásvállalatnak sem, mint a Microsoft.

Éppen ezért kénytelen volt a minap arról beszámolni a redmondi cég, hogy a Windows XP-hez beígért harmadik javítócsomag (SP3) megjelenése újabb késést szenved. A service pack hármas kiadását is többször eltolta a Microsoft, ám úgy tűnt, hogy a legutóbbi, 2007 második felére vonatkozó datálás már biztosra vehető. Nos, tévedtünk: Redmond januári közlése érvényét vesztette, az új dátum pedig 2008 első fele lett.

Emlékeztetőül: a Windows XP második javítócsomagja még 2004 augusztusában jelent meg, azóta összegző javítást, rendszerfrissítést nem adott ki a szoftverfejlesztő gigász ezen OS-éhez. Igaz, az SP2 komoly változást hozott: az operációs rendszert elsősorban biztonsági területen feltuningoló service pack alkalmazásával a Windows-ok kevésbé vannak kitéve egy online támadásnak, mint a korábbi változatok.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés