Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bepillantás a játékfejlesztés kulisszái mögé

Laptop

Bepillantás a játékfejlesztés kulisszái mögé

Hogyan zajlik egy játék fejlesztése ma Magyarországon?

Az idén nyolc éves PC Dome magazin, a hazai játékfejlesztő cégekkel együttműködve új rovatot indított. A DevBlog (Developer’s Blog, azaz fejlesztői webnapló) elnevezésű rovatban a látogatók bepillantást nyerhetnek a játékfejlesztés kulisszái mögé.

A fejlesztők bejegyzésein keresztül a játékok iránt érdeklődő olvasók megismerhetik, hogyan folyik a munka a magyar fejlesztőcsapatoknál, megtudhatják, hol tartanak az aktuális projektek, és számos exkluzív képet és videofelvételt is láthatnak majd. A látogatók a fórumban akár rögtön véleményüket is kifejthetik az olvasottakkal vagy látottakkal kapcsolatosan, így a fejlesztők is hasznos visszajelzéshez juthatnak. A DevBlog rovat indulásakor a legnagyobb hazai játékfejlesztő cég, a Digital Reality, valamint Pierrot játékfejlesztő csapata, a Private Moon Studios blogjai olvashatóak, az elkövetkező hónapokban pedig további fejlesztők csatlakozása várható.

Eglesz Dénes, a magazin főszerkesztőjének közlése szerint a PC Dome 1998-as indulása óta igyekszik a magyar fejlesztők segítségére lenni, hogy munkájuk eredménye minél ismertebb legyen a hazai játékosok között. A blog révén a játékipar iránt érdeklődő fiatalok is megtudhatják, milyen egy fejlesztőcsapatnál dolgozni, ez pedig mindenképpen hasznos, hiszen az utánpótlás közülük kerülhet ki.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés