Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az első HD-DVD-írós notebook

Laptop

Az első HD-DVD-írós notebook

Az első minták még idén szállításra kerülhetnek.

A Toshiba SD-L902A meghajtót a vállalat a Ceatec IT show-n mutatta be, Japánban. Használatával a korábbi 4,7 GB-os DVD-k helyett akár 30 GB-nyi adat eltárolására is lehetőség nyílik, mobil környezetben. Az eszköz megbirkózik a kétrétegű korongokkal is, valamint olvasni tudja az eredeti, filmet tartalmazó HD-DVD-ket. Nem csak HD-DVD-k írására képes, hiszen visszafelé kompatibilis: mind a DVD, mind a CD szabványokat támogatja.

Mivel mindössze 12,7 milliméter magas, ezért a drive kielégíti azokat a feltételeket, melyek lehetővé teszik, hogy notebookba illeszthető legyen. Ehhez hasonlóan az idén debütált a Toshiba az első olyan noteszgéppel, mely beépített HD-DVD-lejátszóval került forgalomba. A Qosmio G30-as a cég csúcskategóriás notebookja: az igen borsos áron kínált hordozható számítógép minden téren maximális teljesítményt nyújt.

A szabványháború most kezd kibontakozni: a konkurens Blu-ray formátum is még csak gyerekcipőben jár. Ugyan jónéhány forgalmazó rendelkezik már olyan asztali PC modellekkel, melyekben ilyen író lapul, csak a Sony (Vaio noteszgépei révén) kínál Blu-ray írót a mobilitást kedvelő felhasználók számára.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés