Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Samsung HD DVD-s notbookja

Laptop

A Samsung HD DVD-s notbookja

Extrém felbontás a világ legkönnyebb 17 colos, szélesképernyős noteszgépében.

A Samsung M55 egyike azon első fecskéknek, melyek kiállnak a következő generációs optikai adattárolás valamelyik szabványa mellett. Ismeretes, hogy a Blu-ray és a HD DVD egyaránt igyekszik megnyerni a vásárlók kegyeit (éppen ezért eddig egyik sem tudott fölénybe kerülni, a vevők pedig kivárnak); a Samsung azonban letette a voksát az utóbbi mellett. Ez azonban csak az egyik érdekessége a hordozható számítógépnek.

Korábban a világ legvékonyabb 17 colos notebookja volt a Samsung ezen fejlesztése, mely a szélesképernyős kialakítású LCD-vel rendelkező noteszgépek között tört uralomra. Köszönhette mindezt annak, hogy tömege semmivel sem volt nagyobb, mint a 15,4 colos, azaz kisebb kijelzővel szerelt átlagnotebookoknak – 3 kilogramm. Emellett legnagyobb vastagsága is mindössze 3,5 centiméter – ezeket a fizikai paramétereket az utód is örökölte. LCD-jén amúgy 1920×1200 pixeles natív felbontás megjelenítésére képes, melyet egy 256 MB-nyi saját memóriával ellátott Nvidia Geforce 7600 Go lát el adatokkal.

Nem meglepő módon az Intel Core architektúrája biztosítja a magas számítási teljesítményt, sajnos még az előző generációs Core Duo processzort rakták bele (T2500). Nem lehet panasz azonban a háttértárra: egy 120 GB-os SATA merevlemez gondoskodik az adattárolásról. A modern vezetékmentes csatlakozás teljes skálája rendelkezésre áll: a Wi-Fi szabványok közül a 802.11a/b/g standardokat támogatja, és ellátták 2.0-s Bluetooth-szal is.

Ahogy azt már az ilyen prémium modelleknél megszokhattuk, az ár nem mondható alacsonynak: az európai forgalomban is kapható Samsung M55 3000 euróért vásárolható meg.9



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés