Connect with us

Hirdetés

technokrata

Parányi notebook az Asustól

Laptop

Parányi notebook az Asustól

Az Asustek új noteszgépe a jelenlegi, minél nagyobb méretűre „hízó” hordozható számítógépek között kicsinységével tűnik ki a sorból.

Mindössze 12,1 colos (XGA natív felbontású) LCD-t kapott az a notebook, melyről az Asustek nemrég számolt be. Az U5F modellszámozást kapott készülékkel kapcsolatban a vállalat fontosnak tartotta kihangsúlyozni, hogy az eszköz környezetbarát anyagokból készült, ami sajnos nem minden noteszgépről mondható el. Másik fontos paramétere, hogy kicsiny méretéből adódóan egyrészt könnyű, másrészt a tervezőmérnökök igyekeztek minél vékonyabbra megálmodni a készülék házát. Ilyenkor szokott sok gyártó ahhoz a megoldáshoz folyamodni, hogy az optikai meghajtót kispórolja, maximum külső csatlakoztatással biztosítja a notebookhoz – jelen esetben erről szó sincs. Igaz, ennek kialakítása igen vékonykára sikeredett: mindössze 0,95 cm-nyi vastagsággal büszkélkedhet a DVD-írásra is képes kombó drive.

Nem meglepő módon Centrino alapokra épül az U5F; processzor tekintetében pedig szinte teljesen szabad kezet kap a felhasználó. Választhatja az első generációs Core Duót, de akár Core 2 Duo CPU is dolgozhat a noteszgépben. Az Intel 945GM chipkészletű alaplapba 512 MB-nyi DDR2 SDRAM jutott alapértelmezett konfiguráció választása esetén, de ez egészen másfél gigabyte-ig bővíthető. Amint az a fentiekből látszik, grafikai vezérlője integrált, tehát csodát nem lehet várni tőle, de ezt a készüléket nem is játékra tervezték az Asus mérnökei.

Adattárolás terén azonban semmilyen panasz nem érheti a ház elejét: 60 és 120 GB-os kapacitás közötti lehet a SATA kialakítású merevlemez. Emellett jutott bele egy számos memóriakártya-típust (SD, MMC, MS, XD stb.) kezelni képes olvasó is. Vezetékes hálózati csatlakozásra integrált Ethernet vezérlője révén képes (akár másodpercenként gigabites adatátviteli sebességgel is); a wireless kapcsolódást pedig történhet 802.11a/b/g standardokon keresztül, illetve a kisebb elektronikus eszközökhöz Bluetooth-on át.

Fizikai paraméterek
Méret: 27,4 x 23 x 3,3 cm
Tömeg: 1,43 kg



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés