Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nagy zoom az új ultra-kompakt fényképezőgépben

Laptop

Nagy zoom az új ultra-kompakt fényképezőgépben

Az új Olympus FE-200 kompakt formája ellenére – aminek köszönhetően gyakorlatilag bármekkora zsebben elfér – 5x-ös zoom objektívvel rendelkezik, melynek gyújtótávolsága 28-140 milliméter.

Amellett, hogy a felhasználó közvetlenül az eseményekre közelíthet, nagylátószögű beállítással nagyobb színtér örökíthető meg – akár panorámaképet, akár közelről átfogó képet örökítünk meg.

A fényképezőgép belső alkatrészeit ultrakompakt, elegáns fém váz burkolja. A 6 millió pixel biztosítja a nagy teljesítményű zoom objektíven keresztül felvett képek élethű rögzítését. A pillanatfotósok általában nem szeretnek a hosszas menübeállításokkal bajlódni, és szeretnek azonnal akcióba lépni. Ennek érdekében a fényképezőgép kezelése egyszerű. Mindez az ˝egy gomb, egy funkció˝ működési elvnek, és a praktikus súgó funkciónak köszönhető, amely közvetlenül a nagyméretű kijelzőn jeleníti meg a fényképezőgép funkcióinak leírását.

A precíziós, 5x-ös optikai zoom objektív (35 mm-es megfelelője 28-140 mm) ilyen kisméretű fém vázban történő elhelyezése jelentős technikai kihívást jelent. Az FE-200 egyrészt lehetővé teszi a távoli témák közelebb hozását, másrészt nagyobb terület befogását.

Az ˝egy gomb, egy funkció˝ működési elvnek köszönhetően azok számára sem jelent problémát a fényképezőgép kezelése, akik korábban még nem tartottak a kezükben digitális fényképezőgépet. Mindemellett folyamatos segítséget nyújt a beállítások során a súgó funkció. Tíz, előre beállított expozíció-vezérlési program áll rendelkezésre, melyek alkalmazása esetén a fényképezőgép automatikusan végzi el, a feltételeknek megfelelő beállítást. A hüvelykujjal kényelmesen forgatható üzemmód tárcsával gyorsan válthatunk a nyolc különböző program közül (köztük a képstabilizáló üzemmód ISO 800 érzékenységgel), így megspórolható a menük végignavigálására fordítandó idő. Annak érdekében, hogy a makrófelvételek és videofelvételek rajongói se szoruljanak háttérbe, ez a modell Szuper Makró üzemmóddal is rendelkezik, melynek alkalmazásával mindössze 5 centiméteres távolságról készíthető felvétel. Továbbá lehetőség a hanggal rögzíthető filmfelvételek készítésére.

A belső memória mellett az FE-200 természetesen xD-Picture Card memóriakártya nyílással is rendelkezik. Számítógép használatával a fényképezőgéphez mellékelt Olympus Master szoftvernek köszönhetően, a képadatok egyszerű letöltésére, kezelésére, szerkesztésére és nyomtatására van lehetőség.

A készülék 2006. szeptemberében jelenik meg az üzletekben.

Specifikációk:
-6 millió pixel elegáns fém vázban
-5x-ös optikai zoom (35 mm-es megfelelője 28-140 mm), 1:3,3-4,8
-2,5 colos átmérőjű LCD
-˝Egy gomb, egy funkció˝ működési elv
-Súgó funkció, mely közvetlenül az LCD-n jeleníti meg a fényképezőgép funkcióihoz tartozó leírásokat
-10 expozíció-vezérlési program (például Sport, Kültéri, Tűzijáték)
-Hanggal rögzíthető filmfelvétel a memória kapacitásáig
-Belső memória és xD-Picture Card memóriakártya nyílás
-Olympus Master szoftver, LI-12B lítium-ion akkumulátor és töltő
-Többnyelvű menü (10 nyelv), további nyelvek Interneten keresztül tölthetőek le (25 európai nyelv közül választhatunk).



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés