Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csúcssebesség: itt a kétmagos Intel Itanium 2 processzor

Laptop

Csúcssebesség: itt a kétmagos Intel Itanium 2 processzor

Az Intel bemutatta az Intel Itanium 2 processzorcsalád 9000-es sorozatának öt új kétmagos tagját.

Az eddigiekben a ˝Montecito˝ kódnevet viselő processzor a világ legmodernebb, csúcstechnológiás számítógépes platformjai számára készült. Teljesítménye megduplázódott és energiaigénye csökkent, teljesítmény/fogyasztás aránya pedig az eddigi egymagos processzorokhoz képest két és félszeresére javult. Az ISA (Itanium Solutions Alliance) minden szervereket gyártó tagja bevezeti az új Intel Itanium 2 processzorcsalád 9000-es sorozatának termékeit.

A vezető 9050-es modell két teljes processzormagot és közel háromszoros méretű gyorsító- és memóriatárat tartalmaz, összevetve az Intel előző generációs processzoraival. Az Intel Hyper-Threading technológiájának köszönhetően egy processzor négy utasításszálon képes dolgozni egyszerre.
Az új Itanium 2 processzorok a világ legkifinomultabb szerkezetei, több mint 1,7 milliárd tranzisztort integrálnak. Ez lehetővé teszi az Intel tervezőinek, hogy olyan új tulajdonságokkal gazdagítsák az Itanium processzorcsaládot, amely erőteljes virtualizációs képességet, megbízhatóbban működő gyorsítótárat és egyéb, nagyszámítógépekes rendszerekhez hasonló tulajdonságokat eredményeznek.

A még piacon levő RISC-szállítókkal ellentétben, az Intel Itanium 2 9000-es sorozata az elérhető több, mint 8000 szoftver-alkalmazásnak köszönhetően nyújt szabadságot a végfelhasználóknak. Az Itanium processzoron alapuló szerverek és a nagyteljesítményű számítástechnikai rendszerek (HPC) egyedülállóak a számítógépes iparban. Üzleti kritikus támogatást biztosítanak a Windows, a Linux, a UNIX és egyéb operációs rendszerek, valamint a szabadalmazott (proprietary) szerverekről és mainframe-ekről történő migráció eszközei számára – felülmúlhatatlan rugalmasságot kölcsönözve és biztonságos alkalmazási módokat nyújtva az IT szakemberek számára arra, hogy könnyen migrálhassák eszközparkjukat a a szabványokon alapuló architektúrára.

A kétmagos Itanium 2 rendszerek a számítástechnika szempontjából legfejlettebb területeket célozzák meg, mint például az üzleti elemzés, nagy adattárak és a nagyteljesítményű számítástechnika területei. Ez növekvő jelentőséggel bír, mivel a cégek egyre inkább a gyors döntéshozatalra törekednek, amelyhez egyre több adatot vesznek alapul; a tudósok, mérnökök, kutatók pedig biológiai, földrajzi és más problémákat kívánnak megoldani a számítástechnika eredményeivel. Az Itanium 2 processzorok EPIC architektúrája magas szintű párhuzamosságot és számítástechnikai teljesítményt nyújt, nagyobb hatásfokot nyújtva az analitikus és üzleti intelligencia alkalmazások terén.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés