Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itt a legújabb penge

Laptop

Itt a legújabb penge

A moduláris felépítésű Sun Blade 8000 megelőz minden pengekiszolgálót a feldolgozási teljesítmény, élettartam, energiahatékonyság és helykihasználás terén.


A Sun Microsystems bemutatta a moduláris Sun Blade 8000 rendszert, mely a maga nemében egyedülálló módon a csúcskategóriás x86-os hardverkörnyezetekhez készült.

A Sun Blade 8000 a hasonló pengekiszolgálókhoz képest kétszer hosszabb rendszerélettartamot és I/O-feldolgozási teljesítményt kínál, ugyanakkor negyedével kevesebb helyet igényel. Ráadásul a piacvezető állványba szerelhető szerverekkel összevetve az új moduláris rendszer legalább kétszer nagyobb I/O-teljesítményt és akár 40 százalékkal alacsonyabb áramfelhasználást biztosít, ugyanakkor csupán feleakkora helyet igényel. Mindez az üzemeltetési környezet fenntartásával járó rendszeres költségek terén mintegy 49 százalékos csökkenést jelent, a hasonló konfigurációjú, állványba szerelhető szervereknél és pengekiszolgálóknál akár 60 százalékkal alacsonyabb vételi ár mellett.

Mivel a Blade 8000 nagy teljesítményű, x86-os hardverkörnyezetet igénylő számítási feladatokhoz készült, ezért kiváló adatközponti számítási magként működhet szerverkonszolidáció és virtualizáció, üzleti alkalmazások, nagy volumenű HPC-rendszerek és a világelső Solaris 10 operációs rendszer alatt futó, nagy igénybevételnek kitett adatbázis-kezelők esetében. Annak ellenére, hogy a Sunon kívül egyetlen rendszergyártó cég sem tud a Solaris 10-hez átfogó, x64-es architektúrájú megoldást kínálni, a Sun Blade 8000 még a Linux és Windows szoftverkörnyezeteket is támogatja. Sőt, a most bemutatott rendszert kimondottan úgy alakították ki, hogy megfeleljen a nagyobb I/O-teljesítményt, áramfelhasználást, hatékonyabb hűtést és a pengekiszolgálók jobb helykihasználását előirányzó későbbi fejlesztéseknek is. Így a Blade 8000 esetében a piac vezető pengekiszolgálóihoz hasonlítva is mintegy kétszer hosszabb hasznos élettartammal számolhatunk.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés