Connect with us

Hirdetés

technokrata

Brando: (S)ATA – USB 2.0 átalakító

Laptop

Brando: (S)ATA – USB 2.0 átalakító

Fontos egy hagyományos merevlemez jelenléte, de csak USB port van a gépben? A Brando megoldja.


Az biztos, hogy keret nélkül, csupaszon ritkán kell merevlemezt működtetni, ilyen eset mégis előfordulhat. Például, ha a régi gépünk merevlemezének adatait át kell tennünk az új merevlemezre. Én ilyenkor általában sietek, ezért a fél gép szétszerelése nem jöhet szóba. De az USB 2.0 – SATA/IDE adapter ilyenkor kéznél van.
Több alaplap elérhető már, amelyek támogatják a merevlemezek külső csatolását. Az eSATA (external SATA) ugyan a szabvány ehhez, mégis sok belépő szintű megoldás van, ami egyedi megoldást alkalmaz. Ezek egyszerűek, hiszen csak egy SATA csatlakozót jelentenek a hátlapi panelen. A Gigabyte jó példa erre: több alaplaphoz mellékelnek külső SATA (nem eSATA) kábelt.
A probléma persze az, hogy honnan szedjük az áramellátást. A megszokott megoldás az y-kábel használata, amit a házon kívülre vezetnek. Bár ez a külső vezetékhalmaz nem éppen kényelmes: nincs semmi, ami hűtené a diszket, s mechanikusan is sebezhetővé válik. Ha a macska keresztülmászik a kábeleken, az biztosan nem tesz jót neki.
Nem is ajánlott külső keret nélkül használni, mégis lehetnek olyan alkalmak, amikor az a néhány perc is számíthat, amit a beszereléssel veszítünk. A Brando erre szolgál megoldása USB 2.0 – SATA/IDE adapterével.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés