Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nyomtatókazetták – az eredeti jobb(?)

Laptop

Nyomtatókazetták – az eredeti jobb(?)

Egy független cég által készített tanulmány szerint a HP kellékanyagai jobb minőséget és nagyobb megbízhatóságot nyújtanak, mint az újratöltött és az utángyártott nyomtatókazetták.

A nemrég bemutatott tanulmány szerint, amelyet a HP megbízására a QualityLogic Inc. készített, a HP nyomtatókazettái lényegesen megbízhatóbbak és jobb nyomatminőséget biztosítanak, mint a vizsgált újratöltött és utángyártott nyomtatókazetták. A megbízhatóságot vizsgálva a QualityLogic tanulmánya kimutatta, hogy a felmérésben részt vevő utántöltött tintasugaras nyomtatókazetták átlagosan 70 százalékánál lép fel valamilyen megbízhatósági probléma, míg a HP tintasugaras nyomtató¬kazetták esetében ez az arány csupán 2 százalék. A tesztelt utángyártott tonerkazettáknál hasonló mértékben, átlagosan 80 százalékuknál találkoztak megbízhatósági problémákkal, szemben a HP tonerkazetták 2 százalékával.

A nyomtatminőség tesztelésekor az újratöltött tintasugaras kazetták háromszor több rossz minőségű oldalt nyomtattak, mint a HP tintasugaras kazettái. Az utángyártott tonerkazetták pedig átlagosan 20-szor annyi gyenge minőségű oldalt produkáltak, mint a HP tonerkazettái.

“Mi mindig is azt mondtuk, hogy a HP nyomtatók az új HP nyomtatókazetták használatával garantálják az ügyfeleknek az elsőrangú nyomatminőséget és megbízhatóságot. Most nem egyszerűen csak állítjuk ezt, hanem olyan teszt¬eredményekkel rendelkezünk, amelyek a HP megbízásából a világ egyik legnagyobb független minőségbiztosítási szervezetétől származnak. A QualityLogic minden nagyobb nyomtatógyártónak nyújt tesztelési szolgáltatásokat, melyek eredményei egyértelműen alátámasztják az állításait.” – jelentette ki Vincent Vanderpoel alelnök, a HP IPG Supplies EMEA részlegének a vezérigazgatója. “A felhasználók természetesen szabadon választhatnak. A mi célunk az, hogy a döntést a megfelelő információ birtokában hozzák meg, illetve hogy tisztában legyenek a nem eredeti HP kellékanyagok használatának anyagi következményeivel.”

A HP évente 1 milliárd eurót költ kutatásra és fejlesztésre annak érdekében, hogy olyan nyomtatókat, nyomtatókazettákat, tintákat, tonerfestékeket és papírokat hozzon létre, amelyek egységes nyomtatórendszerként működve kiváló minőséget és megbízhatóságot nyújtanak megfizethető áron. A HP nem akadályozza meg a nyomtatókazettáinak az újratöltését. Azonban azok a felhasználók, akik az újratöltött vagy utángyártott nyomtatókazettákat választják, valószínűleg nem élvezhetik azt a minőséget, megbízhatóságot és technológiai előnyöket, amelyeket az új és eredeti HP nyomtatókazetták nyújtanak.

A QualityLogic a világ egyik legnagyobb és legelismertebb független minőségbiztosítási szervezete, amely számos, a Fortune 100 listán szereplő vállalatnak nyújt szolgáltatást. A tesztelési eszközök és módszerek széles körével látja el valamennyi nagy nyomtatógyártót már több mint 17 éve.

A QualityLogic Reliability Comparison Study tesztjében a HP DeskJet 6122, a HP PSC 1350 HP LaserJet 4650 nyomtatókba való új HP kazetták minőségét és megbízhatóságát hasonlították össze 13 más márkájú újratöltött tintasugaras, valamint 12 más márkájú utángyártott színes tonerkazettával. A 13 újratöltött tintakazetta márka közül nyolc Észak-Amerikából, négy Európából egy pedig Ázsiából származott. A 12 színes tonerkazetta márkából hat észak-amerikai, öt európai egy pedig ázsiai eredetű volt.

A teszt
A QualityLogic Reliability Comparison Study tesztet 2005 szeptemberében végezte el a QualityLogic Inc. a HP megbízására. 28 színes és 22 fekete HP tintasugaras nyomtatókazettát hasonlítottak össze más márkájú, márkánként átlagosan 19 színes és 11 fekete, újratöltött tintakazettával. A HP 45 és HP 78 kazettákat a HP DeskJet 6122, a HP 56 és HP 57 kazettákat pedig a HP PSC 1350 nyomtatón tesztelték. A kazettákat a következő utángyártott márkájú kazettákkal hasonlították össze: PC World (Egyesült Királyság), Pelikan (Németország), Tesco (Egyesült Királyság), WeCare (Hollandia), Basix (Egyesült Államok), Cartridge World (Egyesült Államok), Corporate Express (Egyesült Államok), Nu-Kote (Egyesült Államok), Office Depot (Egyesült Államok), OfficeMax (Egyesült Államok), Rhinotek (Egyesült Államok), Universal (Egyesült Államok), Print Rite (Ázsia).

Összesen 376 utángyártott színes tonerkazettát és 52 HP kazettát teszteltek. Márkánként átlagosan összesen 32 utángyártott tonerkazetta szerepelt a tesztben (11 fekete, 4 ciánkék, 11 sárga és 6 bíbor), a HP-től pedig 52 HP LaserJet kazettát (18 db C9720A fekete, 8 db C9721A ciánkék, 16 db C9722A sárga és 10 db C9723A bíbor) teszteltek.

Összesen 26 Colour LaserJet 4650 (Q3668A) lézernyomtatót használtak a teszthez, minden márkához kettőt. A Pelikántól csak 24 tonerkazettát teszteltek, mert a QualityLogic nem tudta beszerezni a szükséges kazettákat a gyártótól. A tesztelt utángyártott márkák között volt a Corporate Express, Elite Image, GRC, Image Excellence, Office Depot, OfficeMax, K&U Printware, Kores, Lyreco, Pelikan, Supplies Team, valamint a Best Jet.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés