Connect with us

Hirdetés

technokrata

Energiatakarékos PC-k a Fujitsu Siemens-től

Laptop

Energiatakarékos PC-k a Fujitsu Siemens-től

A Fujitsu Siemens Computers új AMD processzoros rendszerei akár 23 százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak a hasonló modellekhez képest.

Az energiaárak folyamatos emelkedésével az informatikai döntéshozók egyre szívesebben vásárolnak energiatakarékos PC-ket. A Fujitsu Siemens Computers két új energiatakarékos, professzionális Esprimo PC-vel lép piacra. Az új, hatékony energiagazdálkodású, AM2-es foglalattal kompatibilis AMD processzorokkal működő rendszerek akár 23 százalékkal is mérsékelik az energiafogyasztást. Az új számítógépek újabb fontos lépést jelentenek a cég „zöld PC” stratégiájának megvalósításában, amelynek lényege a környezetbarát termékek használata, az erőforrás-takarékos gyártási technikák alkalmazása és minél kisebb energiafogyasztás elérése.

A hasonló konfigurációjú korábbi modellekkel végzett összehasonlító vizsgálatok alapján 100 felhasználó összesen akár 10.000 euró energiaköltséget is megtakaríthat évente az AMD processzoros Esprimo E5615 használatával. Ha a gépek a monitor áramellátását a PC-n keresztül szabályozó, szabadalmaztatott kapcsolt monitorkimenetet (Switched Monitor Outlet) is használják, további 1100 euró megtakarítás érhető el éves szinten.

„A Fujitsu Siemens Computers környezetvédelmi szempontból fenntartható termékeket készít, kivételesen erőforrás-kímélő gyártási módszerekkel” – mutatott rá Peter Esser, a Fujitsu Siemens Computers volumentermékekért és ellátási láncért felelős alelnöke – „2001 márciusában jelentünk meg az első ólommentes alaplappal szerelt Green PC-vel, professzionális PC-ink és noteszgépeink pedig már január óta megfelelnek a veszélyes anyagok használatát korlátozó RoHS irányelv előírásainak, bár maga az irányelv csak idén júliustól hatályos. A rendkívül energiatakarékos Esprimo modellek, környezetvédelmi stratégiánknak megfelelően, túlteljesítik a piac jellemző környezetvédelmi normáit és a jogszabályi követelményeket.”

Az Esprimo P5615-tel együtt a Fujitsu Siemens Computers új házat is bevezetett. A legújabb BTX alaplap-szabványra épülő ház hatékonyabb hűtési rendszerrel és jobb szervizelési jellemzőkkel rendelkezik a korábbi rendszereknél. Ennek köszönhetően komponensei gyorsabban cserélhetők, és a meghajtók hűtése többé nem igényel külön ventilátort, ami tovább mérsékli az energiafogyasztást.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés