Connect with us

Hirdetés

technokrata

Logitech G25: az eddigi legélethűbb PC-s kormánykerék!

Laptop

Logitech G25: az eddigi legélethűbb PC-s kormánykerék!

Bemutatkozott a vállalat eddigi legfejlettebb kormánya hat fokozatú sebességváltóval, kuplungpedállal, két force feedback motorral és 900 fokos elfordulással.

A Logitech az E3 (Electronic Entertainment Exposition) kiállításon bemutatta eddigi legfejlettebb, PC játékosoknak szánt kormánykerekét, a Logitech G25 kormánykereket. Az új termékkel a lehető legéletszerűbb autóversenyzésben lesz részünk otthon.


A vállalat extrém teljesítményű, számítógépes játékhoz készült, G-sorozatú termékcsaládjának új tagja, a Logitech G25 kormánykerék olyan kiemelt szolgáltatásokat nyújt, amikkel eddig csak speciális, egyedi gyártású, többezer dolláros autóverseny szimulátorokban találkozhattunk. Ilyen például a hat sebességes váltó és a kuplungpedál; a két darab, nagy nyomatékú force feedback motor; a 28 centiméteres kormányátmérő vagy a teljes 900 fokos elfordulás. A kormánykerék, a pedálok és a váltó is olyan különleges minőségű nyersanyagokból készül, mint a rozsdamentes acél és a bőr, így az eszköz egy igazi versenyautó pilótafülkéjének belsejét idézi.

Hatfokozatú sebességváltó és egy kuplungpedál
A Logitech G25 kormánykerék a vállalat első olyan terméke, mely hatsebességes váltókart kapott. A váltót lenyomva még hátramenetbe is lehet tenni. A versenyzők gyorsan átkapcsolhatnak bármelyik sebességfokozatba, ha egy kanyarhoz érve lassítaniuk kell, vagy abból kiérve újra gyorsítani. Nem kell többé a fokozatok között egyesével lépkedni, sem azon izgulni, hogy az automata váltó eltalálja-e az adott helyzetnek legmegfelelőbb fokozatot. A tartozék kuplungpedállal az eddiginél sokkal összetettebb vezetési technikákat is gyakorolhatunk.

Két motoros force feedback
A Logitech most a G25 játékvezérlő kormánnyal bemutatja a piac első dupla motoros meghajtású force feedback mechanizmusát, ami a korábbiaknál erősebb és pontosabb erővisszahatást reprodukál. A második motornak köszönhetően az egyes irányokba ható erők sokkal valóságosabbak és egyenletesebb eloszlásúak. A játékos így az út egyenetlenségeitől kezdve az ütközésekig mindent érzékelni fog. A kétmotoros rendszer további előnye, hogy más megoldásoknál sokkal halkabban működik.

Strapabíró szerkezet kiváló anyagokból
A 28 centis kormány és a váltógomb bőrbevonata hosszú időn át is kényelmes fogást biztosít. A kormány ˝küllői˝ és a váltókarok rozsdamentes acélból készültek, a pedálok pedig acél keretre épített rozsdamentes acél felületet kaptak. A pedálok talapzata gumilábakon áll, ami jól tapad a parkettához. A szőnyegen való használatot egyedi szőnyegfogó rendszer segíti, így a pedálok nem csúszhatnak ki lábunk alól még a célegyenes izgalmában sem. A váltó és a kormány konzoljai az asztal lapjához biztonsággal rögzíthetők.

900 fokos kormányzás és további lehetőségek
A G25 kormánykerék két végpontja között a valódi versenyautókhoz hasonlóan 900 fokos elfordulást enged, így a hajtűkanyarokat is nagyobb pontossággal vehetjük be vele. A holtjáték nélküli meghajtásnak köszönhetően egyáltalán nincs fáziskésés a kormányzásban: a versenyzés csendes és valószerű. A periférián 12 darab programozható nyomógomb – négy a kormányon, plusz nyolc gomb és egy d-pad a váltón – segít kezünk ügyébe helyezni a legfontosabb funkciókat.

Játék- és platformtámogatás
A Logitech G25 Racing Wheel kompatibilis olyan jelenleg kapható játékprogramokkal, mint például a GTR GT Legends, a Live for Speed és az R-Factor. Ezeken kívül számos más PC-s autóversenyző játék van fejlesztési stádiumban. A kormány ugyancsak használható azokkal a PlayStation2 játékokkal, amik együttműködtek a korábbi Logitech force feedback kormányokkal, például a Logitech Driving Force vagy a Logitech Driving Force Pro termékekkel. Azoknál a PC-s és PlayStation 2 játékoknál, amik nem támogatják a hatsebességes váltót, átkapcsolhatjuk az eszközt szekvenciális váltó módba, amit szinte minden autós játék kezelni tud.

Ár és elérhetőség
A korlátozott példányszámban megjelenő Logitech G25 Racing Wheel októbertől kezdve lesz megvásárolható a www.logitech.com internetes áruházban, valamint egyes viszonteladóknál az Egyesült Államokban és Európában. Javasolt fogyasztói ára Európában 299 euró.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés