Connect with us

Hirdetés

technokrata

OHS: garanciális PC tuning és bővítés

Laptop

OHS: garanciális PC tuning és bővítés

Újszerű termékkínálattal jelent meg a hazai informatikai piacon az OHS.

Az igényes szolgáltatásokat és termékeket felvonultató hazai vállalkozás új megoldásokkal próbálja felhívni magára az emberek figyelmét. A magyar cég a piacon elsőként nyújt olyan szolgáltatásokat, mint a rendszerhalkítás, vagy a garanciális tuning. Az OHS – teljes nevén Optimal Hardware Solutions (optimális hardver megoldások) – kulcsrakész megoldást kínál egyéni és vállalati ügyfeleinek egyaránt.

Saját fejlesztésű szoftver, a System Analyzis
A konfigurációk építése mellett szaktanácsadási modellt kíván meghonosítani a cég a piacon. Az új gép vásárlása helyett inkább meglévő gépüket bővítők számára nyújt kényelmes megoldást a System Analyzis nevű program, mely a felhasználó gépére telepítve pontos képet fest a felhasználó géphasználati szokásairól. Az ingyenesen letölthető program nem tesz mást, mint a számítógépen futtatott programok közbeni teljesítményt méri, és az operációs rendszerből kiolvasott hardver információkkal együtt elküldi a felhasználó statisztikáit az OHS-nek. A felhasználó a program használata után pár nappal e-mailben kap értesítést adatainak szakértők által kielemzett eredményeiről, és egy egyénre szabott online áruházon keresztül vásárolhatja meg a neki legmegfelelőbb bővítést, számítógépet, vagy a szintén egyedi felhasználásra szánt perifériákat.

Gyors, hangtalan, szép…
Az egyedi kinézetű és halk gépek építése néhány elszánt ember hobbijából egész iparággá nőtte ki magát. Sorra jelentek meg a gyártók újabb és újabb termékeikkel a piacon, melyek az egyre nagyobb teljesítményű gépekhez nyújtottak részmegoldásokat, de csak szakértők részére. Ezek a megoldások mostantól bárki számára elérhetővé váltak annak, aki a minimálisnál egy kicsit is többet vár el számítógépétől, de nem házilag szeretné összebarkácsolni azt. Fontos megjegyezni, hogy ez eddig garanciavesztéssel járt a legtöbb esetben.

Dell, HP, OHS?
A termékek között megtalálhatók a professzionális munkaállomások, mind az otthoni felhasználásra, vagy az irodákba szánt konfigurációk. Külön játékosoknak szánt számítógépet keveset látni a gyártók termékkínálatában, ez még nem annyira elterjedt Magyarországon, hasonlóan a játékkonzol piac eltolt fejlődéséhez. Az összes többi számítógép gyártótól eltérően az OHS egy adott felhasználási területre szánja gépeit. A kezdeményezés kicsit hasonlít az Egyesült Államokban népszerű Alienware-hez, viszont sokkal inkább a magyar pénztárcákhoz mérten.

A termékekre ezen felül 3 év garanciát vállal a cég, és a weboldalon megtalálható extrák között szerepel a RAID funkciók alkalmazása révén az extra adatbiztonság, vagy számítógép teljesítmény. Fontos megjegyezni, hogy a gépek rendelhetők úgynevezett Tuned Performance beállításokkal is, ekkor a 3 év garancia elvesztése nélkül kapunk egy legalább 10 százalékkal gyorsabb rendszert.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés