Connect with us

Hirdetés

technokrata

A SageTV 4 jelenti az utat a Media Center Nirvána felé?

Laptop

A SageTV 4 jelenti az utat a Media Center Nirvána felé?

Kellene egy alternatív Windows Media Center? Michael Baggaley szemügyre vesz egy olyan versenyzőt, ami valószínűleg megéri az árát.

A SageTV a legtöbb Microsoft operációs rendszeren fut, a Windows 98SE-től a Windows XP-ig, s még a Linuxszal is kompatibilis. Én Windows XP SP2-vel teszteltem. A hosszú CD-kulcs begépelésétől eltekintve (69 karakter!) a SageTV gond nélkül települt. A SageTV konfigurációs varázslója automatikusan megjelenik, ha az alkalmazást az első alkalommal indítjuk el.

A SageTV konfigurációs varázslója
A varázslót a legegyszerűbben a távirányító segítségével kezelhetjük. Fogtam hát egy ATI Remote Wonder Plus távirányítót, s nekikezdtem a munkának. Nagyon szeretem az ATI RF távirányítóit, mivel hatótávolságuk nagyszerű, s nem igényelnek közvetlen rálátást.
A SageTV rövid megismerése után úgy találtam, hogy a távirányítóval való navigálás semmivel sem nehezebb, mintha billentyűzettel tenném ugyanezt. Első ránézésre a távirányító használata a beállításra nem tűnik hatékony megoldásnak. Amikor viszont a HTPC már el van helyezve a home theater krnyezetben, a billentyűzet és az egér előásása már fáradságos feladat.
A SageTV telepítése nagyjából 30 lépést tartalmaz, ami lefedi a program külsejének beállítását és az első TV tuner konfigurálást. Ha valaki nem ismeri a media center alkalmazásokat jobb, ha kikísérletezi a saját ízlésének megfelelő beállításokat. A SageTV egyszerűen teszi lehetővé a beállítások testreszabását.
A SageTV-vel azt is be lehet állítani, hogy az előnézeti videó hol jelenjen meg. A teljes képernyős háttérvideók kipróbálása után úgy döntöttem, hogy visszaállítom az előnézeti ablakra, mivel az kevésbé zavaró. A folyamat intuitív, egyszerű és gyors.

Videó a háttérben



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés