Connect with us

technokrata

Egységes európai fellépést a kalózkodással szemben

Laptop

Egységes európai fellépést a kalózkodással szemben

Az Európai Bizottság mai ülésén az egységes fellépést vitatja meg az Unió területén, ami a kalózkodást, termékhamisítást illeti.

1998 és 2004 között az Európai Unió területén 1000 százalékkal nőtt a kalóztermékek, hamisított áruk mennyisége, állítja a bizottság. A hatékony fellépés egyik gátja, hogy a tagállamok nem rendelkeznek egységes szankcionálási irányelvvel, ezen szeretne változtatni a közösségi szervezet. Ahelyett a jelenlegi gyakorlat helyett, hogy mind a 25 ország különböző elszámolást alkalmaz, a jövőben, ha elfogadásra kerül a tervezet, egységesen legalább 4 év börtönbüntetés és minimum 100-300 ezer eurós pénzbüntetés járna az ipari méretekben kalózkodóknak. Éppen ezért az egyéni célokból történő internetes zeneletöltéseket nem érinti a tervezet, csupán a kereskedelmi mértékű kihágásokat torolná meg igen keményen.

Aki bűnösnek találtatik, annak nem csak a (hamisított) áruit koboznák el és semmisítenék meg, hanem ideiglenesen, súlyosabb esetben akár véglegesen is eltiltanák a kereskedelmi jellegű munkavégzéstől. Ezzel elsősorban a távol-keletről, például Kínából dömping mennyiségben érkező hamisítványoknak kívánnak gátat szabni. Egyes felmérések szerint a kalóz DVD-k, zenei CD-k és szoftverek aránya az országban még a 90 százalékos szintet is meghaladja.

Ha a bizottság dűlőre jut a tervezettel, akkor azt az Európa Parlamentnek el kell azt fogadnia, hogy érvénybe léphessen a rendelkezés. Ezt követően az egyes tagállamoknak is adoptálniuk kell, amit akár a bíróság elé citálás rémképével is elő lehet segíteni, mondta az egyik EU-s honatya.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

TE Connectivity
casio

SmartWatch

A motorsportok szerelmeseinek szánták ezeket az órákat

2022. augusztus 4. csütörtök
mobilfox

Kütyük

Teljesen megújult a Mobilfox

2022. augusztus 2. kedd
tag heuer

SmartWatch

Együttműködik a Netflix és a TAG Heuer

2022. augusztus 1. hétfő
képernyő

Kütyük

Extrém magas monitor segíthet a gerincbántalmakon

2022. július 29. péntek

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu